12. sep 2008 14:06
čak zdej, ne me ti mešat zdej še s fižolčki, tolk stvari naenkrat pa tud ne morem v enem dnevu osvojit ![]()
12. sep 2008 14:06
čak zdej, ne me ti mešat zdej še s fižolčki, tolk stvari naenkrat pa tud ne morem v enem dnevu osvojit ![]()
12. sep 2008 15:12
Res ste face. Tolk se že dolg nisem nasmejala.
Lejla13
12. sep 2008 16:11
Meni ne da miru tista izjava, da nas je mati narava kaznovala za neposlušnost z menstruacijo. OK, naj vsak verjame v kar hoče, v to se res ne bom vtikala. Saj se najde kar nekaj skupin, ki prepričujejo ljudi v še kakšen večji absurd... Ampak zame je reprodukcija nekaj najbolj normalnega na svetu. Brez tega nas nebi bilo. To nam je tudi skupno čisto z vsemi drugimi živimi bitji. Če ni menstruacije, tudi reprodukcija ni mogoča. Kaj pa če pogledamo resnico z druge strani: kaj pa če je mati narava kaznovala za neposlušnost tiste, ki nimajo menstruacije? (to se nanaša zgolj na trditev v prejšnjih postih in izključuje ostale, ki iz kakršnihkoli drugih razlogov ne morejo imeti otrok, da ne bo kakšne zamere) matilda
12. sep 2008 16:56
Drage moje, iz lastnih izkušenj - leto dni sem bila na presni - NE izgubiš menstruacije. Je pa res, da se presna od presne razlikuje. Če imaš uravnoteženo prehrano in se prej dobro pozanimaš, kaj je treba jest, da ti nič ne manjka, je vse super in je tovrstna prehrana pravi balzam. Če pa ješ samo jabolka, pol pa verjamem, ja. Smo pa različni, eni sploh pomisliti ne morejo,da bi samo ob presni prehrani preživeli in tudi res ne bi. Telo nam namreč različno funkcionira. Jaz sem to na primer krasno prenesla in sem se počutila tako polno energije, kot še nikoli prej niti kasneje in moja največja želja je, da bi si to lahko kdaj spet privoščila. Pravilna presna prehrana je namreč precej drag špas. lesnik, http://lesnik.moj-album.com/
12. sep 2008 16:58
no, za fižolčke pa prav pride skodelica....pa smo spet tam
12. sep 2008 17:08
No, lesnik, se čisto strinjam. Verjetno komu tako ustreza, meni je npr. ustrezala beljakovinska dieta, pri kateri pol leta nisem pojedla niti koščka kruha/pašte/riža/.... S tem se čisto strinjam in kot si napisala, če je prehrana pravilna, ne izgubiš M. Torej je izguba menstruacije znak nekega pomanjkanja in prav zato mi ne gre v račun ta izjava o kaznovanju matere narave za neubogljivost. matilda
12. sep 2008 18:49
| andreja č. je napisal/a: |
| Glede menstruacije je zadnjič ena zaskrbljena mamica spraševala v enem časopisu, da njena hčerka je tabletke anti baby in da sploh ne prekine, da bi imela vmes menstruacijo, če je to sploh dobro. Je dobila odgovor od ginekologa točno se ne spomnim ampak v glavnem je odgovoril, da naj je nikar ne skrbi, da je njena hčerka bistra moderna ženska, saj menda menstruacije sploh ne potrebujemoandreja č. |
To naj bi bilo res. Tista odtegnitvena krvavitev bi naj bila zgolj zaradi psihološkega učinka vsakomesečne menstruacije. Sicer se pa lahko jemlje tabletke po par mesecev skupaj, pa ne bo nič narobe.
Sonja
12. sep 2008 19:07
Hvalabogu sem že ven iz "tistih časov". A tudi , če ne bi bila, se z materjo naravo ne bi upala preveč igrat. Verjamem, da te vsaka zloraba slej ko prej nekako kaznuje, le da takrat resničnega vzroka sploh ne odkrijemo. Ginekologa, ki bi mi rekel, da menstruacija sploh ni potrebna, bi nemudoma zamenjala.
Da je vse v redu so tudi v nekdanji DDR govorili plavalkam, ko so jih na veliko šopali z moškimi hormoni, posledice in to hude nosijo pa same.
Za tele posodice pa rečem samo: "škoda, da jih takrat, ko bi mi prav prišle, še ni bilo, oziroma vsaj poznala jih nisem".
Cila
12. sep 2008 20:11
Ko odprem Kulinariko in preberem vedno znova Posodica za menstruacijo med forumi, mi gre kr na bruhanje. gianja
12. sep 2008 20:20
| matilda je napisal/a: |
| Če ni menstruacije, tudi reprodukcija ni mogoča. matilda |
Tole pa ne bo držalo.
Če OVULACIJE ni, reprodukcija ni mogoča.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jaffa torta

Suzanine palačinke