Palačinke z gobami in ajdovo kašo
| prozman je napisal/a: |
| Isto kot Rolada,samo brez sladkorja.Tisto z dolivanjem vode pa po določenem času ni to več kis ampak "kisla voda". LP prozman |
| hedonist je napisal/a: |
| Ampak v čem je štos,da iz vode nastane kis, to mi naj kdo razloži. Lesnik pravi,da gre to v nedogled, kaj to pomeni- eno leto, dve , pet deset ? Če je to to, potem ne bi delovala nobena kisarna saj bi si to lahko vsak sam delal doma. No zdaj me pa res tole zanima, bom probal z manjšo količino. LP hedonist |
Ne se hecat, nobenega biološkega prereptum mobila ni tu.
Lesnik, ne boš me prepričala, da ste v nekaj letih samo vodo dodajali, porabili recimo 20 litrov vode, ki ste jo dodali namesto 20 l porabljenega kisa. Štartali ste pa recimo s 5 litri jabolčnega soka. To bi bilo blizu čudeža, ko je Kristus nahranil množico ljudi..... je hedonist čisto dobro razložil, da bi zmanjkalo energije (sladkora ali kasneje alkohola).
Kvasovke z nastankom kisa nimajo nič. One so tiste, ki "naredijo" vino, ocetno kiislinske bakterije pa iz njega kis. prve v okolju brez kisika, druge z njim.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Palačinke z gobami in ajdovo kašo

Marmorni sladoledni sendviči