Marco polo

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

tema odprta - 31. avg 2008 22:58 | ogledi: 1.479 | odgovori: 3

Danes smo z družino obujali spomine, pa imam eno vprašanje. Se mogoče kdo spomni kitajske restavracije, ki je bila pred leeeti na začetku Šmartinske, blizu urgence, zraven bara Druga pomoč? Nimam pojma, kako ji je bilo ime, vem samo, da so tam imeli eno sladico, ki se je imenovala marco polo. Menda so jo packali cel teden in jo je bilo treba rezervirat po telefonu, ker so jo imeli malo, naval pa je bil velik.

Ker sem bila takrat še dete, imam v spominu samo to, da je izgledala kot pomanjšan figaro, tanjša dolga rezina temne barve. O sestavinah nimam pojma, vem samo, da smo bili vsi nori nanjo. Zdaj pa me zanima, če kdo vsaj približno ve, če kje v SLO še delajo to dobroto. Za recept je pa najbrž utopično spraševat, saj , kot se spomnim, ga niso želeli izdati. Morda pa se slabo spomnim?

Upam, da vsaj kdo ve, o čem govorim. Bom zelo hvaležna za vsako informacijo.

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

1. sep 2008 8:40

To je bila restavracija Mao Tai. Večji del je bil restavracija, tam, kjer je sedaj druga pomoč pa je bil bar. To le malo v pomoč, da se bo kdo lažje spomnil in ti pomagal. Sama sem v tistem obdobju skoraj leto delala v tem baru, pa mi recepta ni uspelo dobiti. Kuharji so bili trije Kitajci, od katerih nihče ni govoril niti besede slovensko, šefinja pa ga ni želela izdati. Žal. Morda pa je imel kdo kaj več sreče. Issi

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

1. sep 2008 11:58

Mao Tai je bila v bivši legendarni gostilni Nace. Fino je bilo, ker je bila med prvimi v sloveniji in si se moral naročiti kar nekaj tednov prej, da si dobil prosto mizo. LP hedonist

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

1. sep 2008 20:30

Hvala Issi. Saj za recept sem itak dvomila, da ga bom kje našla, samo upala sem, da se mogoče tisti kuharji še kje po Sloveniji potikajo in to pecivo še kdaj pripravijo. Pa ko bi vsaj približno vedela, kaj je bilo notri, zdi se mi, da čokolada, mogoče kakšni mandlji, orehi… - pojma nimam. Ja Hedonist, se tudi jaz spomnim, da je bilo treba mizo rezervirat kar precej prej, ravno tako sladico, ki menda ni bila ravno poceni.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti