Mini tortice

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

tema odprta - 22. dec 2002 20:50 | ogledi: 6.043 | odgovori: 3

Pred kratkim sem nekje zasledila recept za mini tortice, ki jih pečeš vsako posebej v modelčkih za muffine (pa niso muffini). Če se prav spomnim, je šlo za nekakšno biskvitno testo, ki mu že med peko dodaš nadev, se mi zdi. Skratka, pozabila sem recept in tudi ne najdem ga več.

Ali se mogoče kdo spomni, kje je bil ta recept objavljen (najbrž pred nedavnim v kakšni ženski ali kuharski reviji, predvidevam) ali pa iz svojih izkušenj ve za kaj podobnega? Rada bi namreč vsakemu gostu pripravila svojo pravo okroglo tortico.

Prosim, na pomoč. In hvala.

Danca

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

23. dec 2002 15:51

Jaz vem za ene tortice, vendar se ne pečejo v modelčkih za maffime ampak v malo podobnih. Oblika je podobna tisti, ki jo kupiš v trgovini (svetli - temni biskvit oblit s čokolado). Je pa biskvitno testo, ki mu lahko dodajaš orehe, čokolado in podobno. Ne vem če je to kaj iščeš. Če si zainteresirana javi.

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

23. dec 2002 18:16

Ja, prosim. Zanima me recept in tudi to, kje se dobijo modelčki. Hvala. Danca

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

25. dec 2002 18:15

Zdravo! Jaz sem model sicer kupila v Avstriji, videla pa sem jih že tudi pri nas, samo ne vem kje. Bom pa malo pogledala po trgovinah in če bom kje našla javim. Narejeni so na enak način kot za maffine - za 6 komadov, le da so modelčki malo večji in rebraste oblike. Recept je bil priložen in sicer: MINI TORTICE 180 g margarine 175 g sladkorja 4 jajca 220 g moke 2 žlički pecilnega praška 2 veliki žlici sladke smetane - po okusu dodaj: vanilin sladkor, limonuin sok ali rum - če želiš dodaš 35 g mletih lešnikov ali mandeljnov za vsako posodico (modelček) - za čokoladne tortice: 30 g naribane jedilne čokolade za posodico (modelček) - za preliv: sladkor v prahu, evrokrem in/ali čokoladna glazura. Priprava: Jajca ločiš, beljake stepeš v sneg. Margarino (sobno temperaturo) z sladkorjem in rumenjakom penasto vmešaj, dodaj smetano. Moko zmešaj s pecilnim praškom in dodaj preostali masi. Modelčke dobro namasti s stopljenim maslom (tudi čez rob) in posipaj z drobtinami. Masi dodaj oreščke ali čokolado po okusu in vlij v modelčke. Na sredinskem vodilu pečeš pri 180°C 35 - 40 minut. Pustiš da se malo ohladi, previdno ločiš od modela in vzameš ven. Po želji z različnimi glazurami preliješ (lahko samo s čokolado, ali nato še okrasiš z bonbomi ali kandiranim sadjem, lahko posipaš samo s sladkorjem v prahu,...). Tortice so zelo sitostne, priporočam pa da se modelčki ne napolnijo do vrha, drugače pridejo res visoko. LP

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti