Žepnina
| tulka je napisal/a: |
| Živjo, Še poziv babicam in dedkom - dajte, odprite vnukom varčevalne knjižice in polagajte denar tja - se mi je kar zasmilila tista mami, katere otrok dobiva po 20 eur od deda in ga zapravlja za neumnosti. Ne bi hotela biti na njenem mestu in v precepu, kaj narediti... .................... Kaj pa ve, ostale mame, naredite? tulka |
Mojidve sta stari 11 in 8 in nimata žepnine. Nekako o tem sploh še nismo razmišljali... Seveda dobita kdaj pa kdaj kaj denarja, ki ga imata potem v denarnici in ga itak ne zapravita, ker prosita naju, kadar si želita kaj kupiti... Po trgovinah namreč ne hodita sami.
Sama nisem pristaš tega, da bi otroku plačevala za opravljeno delo, pa četudi simbolično. V naši družini je tako - vsak nekaj dela in če hčerama naložimo kakšno delo, je brez velikih besed jasno, da pričakujemo, da bosta to tudi naredili! Saj delamo vsi, a ne. In ko si nekaj privoščimo, je tudi brez besed jasno, da si bosta onidve tudi... Takšno je pač življenje in na tem področju zaenkrat nimamo problemov.
Vem pa, da bo kmalu čas, ko bo tavečja potrebovala žepnino in takrat jo bo tudi dobila, ne da bi zato morala izrecno kaj narediti. Meni je logično, da vedno pomaga.
jasna
Aja, zdaj sem prebrala še o "popotnici".
Sama je nisem dobila, tudi je ne bi želela, saj bi se mi zdela dokaz o moji nesposobnosti... Naj starši uživajo v denarju, ki so ga sami prislužili, otroci bodo pa uživali v svojem!
jasna
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Jaffa torta

Špageti s kozicami in omako Basilico