Joj, nikar več ne govorite o srbohrvaščini
Hrvaščina je sedaj strogo ločena in precej različna od srbščine. Na Hrvaškem zato raje govorim slovensko, kot da bi me zaradi srbskih besed grdo gledali.

Pad Thai s piščancem
Joj, nikar več ne govorite o srbohrvaščini
Hrvaščina je sedaj strogo ločena in precej različna od srbščine. Na Hrvaškem zato raje govorim slovensko, kot da bi me zaradi srbskih besed grdo gledali.
Cila, ne samo sedaj, srbščina in hrvaščina sta se od nekdaj zelo razlikovali. Srbohrvaščina je bila nek naš izum, poenostavitev.
Je pa res, da Hrvati v zadnjem ačsu vlečejo na plan stare in že arhaične izraze in se je kar težko znajti (gasioci namesto vatrogasci, če omenim samo en primer; pa ne pišejo več Sa poštovanjem ampak S štovanjem in še in še).
je pa res, da drugi ne opažajo razlik, kar je tudi razumljivao, zamerljivci so pa pri enih in drugih ( če rečeš hiljada na hrvaškem - oni rečejo tusića, te ravno tako grdo pogledajo kot če rečeš hleb namesto kruh...).
Tako da je včasih res bolje govoriti kar slovensko, v izogib kakšni zameri. Mamamia
mamamia
hvala še enkrat
Lep pozdrav
magnolijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai s piščancem

Panakota z belo čokolado in penino