Krema za zaviranje rasti dlak

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

27. jul 2008 22:28

Že iz poznavanaje biologije se mi ne zdi logično, da bi s kremo zatrli rast dlačic. Kjerkoli,

Sama nimam ravno veliko dlak na nogah, ampak pred leti se mi jih je zdelo za damo, kakršna sem nameravala biti ( in tiste imajo gladke noge), da jih je preveč.

Britje z razkuženo in vsakič novo žiletko je prineslo vršačenje dlake ( takrat še ni bilo govora o pilingu, ki to prepreči). Nato Oplika, ki je smrdela kot kuga, učinek bolj za kratek čas. Nato vosek, ki sem ga zmešala s kolofonjo, trepentinom in še nečim, učinek bolj dolgotrajen. Takrat voskov na trgu še ni bilo. Ob nadgradnji, da bi to naredila tako, dabi platnene trakove namazala z zmesjo, sem pridelala opekline.

Sledilo je obdobje z ženskim privnikom, peno in vodo. Pa frotiranjem kože, proti vraščanju.

Nato mi je sodelavka ponudila Eplil lady, prvi depilator na elektriko, ki ga je prodajal en kolesar. Tulila se ko živad, ker sem šla deplilirat precej dolge dlake.

NAto sem sem si kupila električni depliator, z neko masažico,( Satinelle) ki jo dela po odstranjevanju ( puli dlačice). Sem jo kar uzklopila. Iz previdnosti sem jih pred prvič obrila z žiletko ( in se porezala). Ni bolelo. To počnem že kakih 10 let in - dlak skoraj nimam več. So prenehale rasti.

 

F r i n a

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

27. jul 2008 23:07

Jaz pa razmišljam, da bi šla na trajno odstanitev dlačic na bikini predelu z laserjem. Katera ima izkušnje s tem, naj pove, ali res po nekaj tretmajih ne rastejo več. Hvala zoja2

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

28. jul 2008 5:11

Ja kako pa se danes lahko z brivnikom urežete? Saj so taki fini, z 2-4 žiletkami, samo potegneš in je, nikakor pa se s tem ne moreš porezati, ne z ženskim in ne z moškim. Sem sinoči sprobavala, pa se mi ni uspelo na noben možen način urezati. Jaz imam ženski brivnik, tisti najcenejši, ki so jih prodajali v šparu, 2 paketa z po 5 brivniki za smešno nizko ceno. Vedno se samo požajfan, potegnem po namiljenem, splaknem in to je to. Nikoli nobenih problemov. Po tuširanju pa namažem z losijonom po kopanju. Ko sem uporabljala razne kreme za britje, sem imela probleme, ker izgleda vsebujejo preveč kemije. Saj tudi voda dlake zmehča, milo pa še bolj. Pa še hitro je končano. Urezati pa se mi v vseh letih še ni uspelo. Povejte mi, kako to gre?Pri današnjih modernih brivnikih? Ni mi jasno. Kyara

barb*  

član od: 19.12.2005

sporočila: 157

28. jul 2008 7:12

Zoja2, jaz imam 4 tretmaje z laserjem za sabo. Odstranila sem si jih na bikini predelu in moram priznati, da dlakice ni skoraj nobene več. Res je od zadnjega tretmaja mesec in pol, vendar kot kaže, deluje. Prej sem tudi jaz imela strašne težave z vraščanjem dlak, mozoljčki, ki se jih nisem znebila po mesec dni ipd. To se mi je zdela edina možna rešitev. Zaenkrat mi denarja ni žal. barby

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

28. jul 2008 7:52

Kyara, ni bilo danes in ni bil moderen brivnik. Bil je tisti brivnik na žiletke. Zares na žiletke.To so tiste kovinske ploščice, ki se menjajo v aparatu. Kasneje, ko sem pričela uporabljati tisto reč za Lady"s, se nisem nikoli več porezala.

Mogoče bi kdo napisal, koliko stane lasersko odstranjevanje. Ki ga je treba ponoviti vsaj trikrat, ker ima lasni mešiček tako rast, da ne rastejo vsi naenkrat. Da bo jasno, da je to precejšen strošek.

 

F r i n a

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

28. jul 2008 8:16

Na nogah sem najprej naedila depilacijo s kremo. Kasneje zrastejo malo bolj nežne dlake.

Torej sem se v naslednji fazi spravila na njih z depilatorjem (pulež), kateri z vrtenjem puli dlake. 3 tedne imaš po tem mir. Prodajajo jih malodane povsod.

Seveda, če začneš puliti dlake, ki jih prej ne obdelaš s kremo, so res bolečine. Moj način pa je neprimerno boljši in "efikasen".

Bikini predel pa tako: če imaš kakšno uro časa, si vzami pinceto in na nek način poskušaj izpuliti tiste kocine levo in desno od spodnjic. Vse ostalo pa jaz prepuščam navadni britvici pod tušem.

Titta

Nežinka  

član od: 19.7.2006

sporočila: 191

28. jul 2008 8:59

zoja2 - jaz sem si to privoščila lani. Ja, super, sicer je treba kar nekaj krat it, pa plačaš precej, efekt ni sicer takojšen, je pa simpatičen ....a po 2 mesecih je vse zraslo nazaj!

 

Toliko o trajnosti rezultatov.

If they don"t have chocolate in heaven, I"m not going! http://easypika.typepad.com/

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

28. jul 2008 10:06

Loni je napisal/a:

Meni se tu ne odpre povezava do izdelka, samo do Oriflamove strani z obvestilom.

Loni Makaroni [rozica]
Loni, sinoči, če si kliknil na njihovo obvestilo (najdena 2 izdelka) se je odprla povezava naprej. Sedaj pa nič ne odpira, ker imajo obračun in strani do 12h delno ne delujejo. Ti bom popoldne poskusila spet najti. katjushka

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

28. jul 2008 10:59

Vidim, da ste nekak na liniji z Oriflame. Pred dvema letoma sem dobila v dar komplet: šampon, krema itd. zraven je bil en tak medvedek, sive barve. V notranjosti ima neko polnilo, medvedka lahko daš na radiator in potem ostaja toplota še nekaj časa.

Moja deklica se od te igračke ne loči za nobeno ceno. Ker gre septembra v vrtec in bi bilo mogoče pričakovati, da ga bo vzela zraven in še nadalje sklepam, da se bo zgodilo najhujše - da ga izgubi ali karkoli.. vas prosim, če mogoče katera, ki ste v stiku s tem podjetjem, lahko priskrbite takšnega istega. Noben drug medvedek ne velja, pa je lahko iste barve , oblike,...kaj vem. Le-ta je zakon!

 

No, če boste mogoče naleteli nanj.

Aja, pa okoli vratu je imel tak rdeči trak, na katerem je pisalo AVON.

 

Za kakršnokoli informacijo se vam zahvaljujem.

Titta

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. jul 2008 11:07

Katjushka, mi ni odprlo že sinoči, sicer vem, o katerih izdelkih ogovoriš. Danes je šefica prinesla samo katalog od Oriflame razprodaj, medvedka ni noter.

Drugače pa jaz počnem nekaj v stilu Titte, živela pincet, ker druge zadeve pri meni puščajo raznorazne posledice, tudi hujše kot mozoljčki. Naredijo se mi trde bule, turom podobne... Boli za umret, pa še neprijetne so in na napačnem mestu, saj se tudi na kolo ne morem usesti.

Loni Makaroni

Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 28. jul 2008 11:07:31

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti