Vse, ki imate izkušnje z otokom Pagom, vas prosim za kakšen nasvet. Kaj je fino, lepo, treba pogledat, poizkusit ...? Sredi septembra ...
In za Zadar enako.
Hvala!
Noel
Vse, ki imate izkušnje z otokom Pagom, vas prosim za kakšen nasvet. Kaj je fino, lepo, treba pogledat, poizkusit ...? Sredi septembra ...
In za Zadar enako.
Hvala!
Noel
Na Pagu se splača ogledat vasico Lun, kjer rastejo najstarejše oljke, počutiš pa se kot, da si se vrnil kakšnih sto ali več let nazaj. Stare hiške, ozke ulice, povprečna starost tamkajšnjih prebivalcev pa je najbrž okrog 80 let (malo heca). Občutek imaš, da jih civilizacija še povohala ni dobro.
Drugače pa smo si mi ogledali vsak dan drugo mesto (Pag, Novalja...). Kopali pa smo se v Zrčah, kjer septembra tudi pretirane gužve ne bo, zato priporočam.
lp SašaV Zadru imaš turistične info točke, kjer dobiš zemljevid Zadra z označenimi znamenitostmi, potem pa si ogledaš, kar želiš.
Na Pagu pa je tako, kot so že druge napisale. Mi gremo tudi radi na Lun, imajo tudi svojo oljarno in jasno, da "najboljše" olivno olje. Dobro je, je pa precej dražje kot naše. V Novalji je muzej, kjer se lahko vidi tudi en del akvadukta, katerega so naredili Rimljani. Vstop je bil ob četrtkih zastonj, ne vem, če je še. Po sir gremo vedno v sirarno v Kolan, kjer je tak, kot mora biti. Tisti od domačinov ponavadi ni dovolj zrel, marsikdo ima z njimi slabo izkušnjo. Pa tudi apetitlih ni, ker ga cel dan cmarijo na soncu. Na Pagu se vedno založimo s žajbljem za zimo, le pri sušenju je treba bit previden - ne v stanovanju, ker ima premočen vonj.
Pa še nekaj, če greste na Pag. Obvezno s seboj marelo, ker je zelo malo sence, v kampih je, drugod na plažah je ni.
LijanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto

Poširane hruške