Pozdrav z dunaja

MARTAQ  

član od: 1.2.2008

sporočila: 120

24. okt 2014 13:59

Naor, se popolnoma strinjam. Meni osebno je predbožična Ljubljana bolj všerč kot Dunaj. Povdarjam, meni. Pogrešam pa nekaj v Ljubljani. Namreč, na Dunaju in tudi v Nemčiji, kjer sem bila v predbožičnem času, dobiš kuhančka v kozarcu, ki si ga lahko vzameš za spomin (če ti je to všeč). Seveda plačaš. V Ljubljani ga dobiš pa v plastičnem kozarčku. 

 

Lp Marta

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

18. dec 2014 15:20

Tako, enodnevni izlet na predbožični Dunaj je mimo.

Si ne predstavljam it v takšno gnečo z avtom. Res je bilo ogroooomno naroda.

Prvi postanek v Schönbrunn-u, sledil je ogled mesta, kuhanček, vrste pred wc-ji, obisk muzeja Madame Tussauds (kdor je želel), ogled lučk in povratek domov.

Kuhano vino je okusno, v Ljubljani letos še nisem pila dobrega na stojnicah, res je pa drago. Stane 4 eur in skodelica 3 eur, za katero potem dobiš denar nazaj, če jo vrneš, v nasprotnem jo obdržiš.

Bil je lep izlet, novo doživetje.

Edino naš vodič je bil slab, ko smo se pogovarjali s potniki iz drugega avtobusa, so bili pa neverjetno zadovoljni. To je spet kot naletiš, a na koncu sem obdržala v spominu videno in doživeto.

MARTAQ je napisal/a:

Pogrešam pa nekaj v Ljubljani. Namreč, na Dunaju in tudi v Nemčiji, kjer sem bila v predbožičnem času, dobiš kuhančka v kozarcu, ki si ga lahko vzameš za spomin (če ti je to všeč). Seveda plačaš. V Ljubljani ga dobiš pa v plastičnem kozarčku.

V Ljubljani so tudi pričeli deliti keramične skodelice, žal niso prav nič lušne, vsaj meni ne in če se ne motim, so še brez ročaja. Tečno pa, ko prideš do stojnice, pomliš natakarju skodelico za vino, on ti pa natoči v plastični lonček ...

anka

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

19. dec 2014 6:58

Aja, cisto pozabil.
Sva bila s papanom na enodnevnem izletu z agencijo.
Vsi ki ste me hoteli z vso močjo odvrniti od dotičnega, se lahko samo v tazadnjo vgriznete :D

Super je bilo in naslednje leto ponovim. 
Originalni šnicl v FiglmÜlleru pa je bil OHOHO in vreden vsakega centa.


Dunaj v decembru je pri meni že tradicija!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti