fleur, pravzaprav vse v naravi "teži" h kaosu, entropija se veča,....
Aja, pa ni nujno, da je zunaj celice tako, je odvisno, kje je celica....da ne zaideva, nimava pouka zdajle, kajne? ![]()
![]()
![]()
fleur, pravzaprav vse v naravi "teži" h kaosu, entropija se veča,....
Aja, pa ni nujno, da je zunaj celice tako, je odvisno, kje je celica....da ne zaideva, nimava pouka zdajle, kajne? ![]()
![]()
![]()
| anamarija1 je napisal/a: |
Evo zakaj mi je mama vedno rekla, ko delaš joto najprej skuaj krompir, ko je krompir skuhan daj zelje, nikoli pa jo nisem vpršala zakaj pa? Mislim, da bo nam Atina pomagala in odgovorila temu vprašanju, saj je kemik. Anamarija [srecen] |
| mamaF je napisal/a: |
| Matilda, po mojem tebi jota ravno tako uspe prav zato, ker te ni nobeden učil "tega se pa ne dela, to je prav samo tako in tako....", kot so nas naše mame, none in pa seveda tašče, ki imajo zmeraj prav! Bom še jaz enkrat probala po tvoje - samo nekaj me pa zanima: jaz kuham fižol v navadnem loncu in to traja ponavadi vsaj 2 uri. To se mi zdi pa za repo ali zelje in krompir precej preveč. A tebi ne pride preveč razkuhano, če kuhaš vse tako dolgo kot fižol? Ali daš repo in krompir k fižolu pozneje? mamaF - Mojca |
Pri nas kuhamo joto brez fižola. Pa tudi krompirja ni veliko, samo toliko, da ga na koncu malo popeštam - za zgostitev. Joj, pa joto tudi kar dolgo kuham, a 2 uri sta veliko
Potem se pa ne čudim, da je moj krompir razkuhan
Raje nič več ne napišem...![]()
No, saj v resnici ne vem točno koliko časa kuham, ker nikoli ne gledam na uro. Ampak se mi zdi, da kar dolgo...
matilda| Atina je napisal/a: |
| No, vsaj to dilemo znam razrešiti: raztopine imajo nižji parni tlak, višje vrelišče in nižje tališče od čistega topila (torej če dodamo sol v vodo, bo tekočina kasneje zavrela). Atina |
Verjetno kar veliko stvari počnemo po vzorcu Sy zgodbe. Pri joti kuham vsako stvar posebej, kumar ne ožemam ( nič ne rigamo) ... Skratka, kar veliko po vzorcu svoje mame in vseh tistih mam, ki so mi svetovale, kot mladi gospodinji. A, ja! Tudi en ata je bil vmes ...
njegova bujata repa, pa makaroni s krompirjem ... te hrane doma nismo poznali.
Sem pa tip človeka, ki mora vedno nekaj po svoje naredit, pa če tudi ni vedno OK. Zdaj se učim od svojega sina, ta me je že zdavnaj presegel. V eksperimeranju mislim![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poke skleda z lososom

Ajdov kruh z orehi