Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Za božjo voljo, kje so pa znoreli?????????????????????????????????????????????????????????????????
pa menda ne dela tvoja hči herbarija na kakem oddelku na faksu?????????" Očitno pa hoče ta herbarij nekdo, ki nima pojma, nobena od teh vrst zdaj še ne bi smela biti v obliki, primerni za herbarij.
mvita, prosim, čisto resno, povej mi (lahko na ZS, nikakor z imeni tule, v javnosti, prosim), kje to hočejo imeti, bo treba malo ustrezne strokovne kroge o tem obvestiti, ukrepati bo treba.Vse vrste so take, da jih pač ne moremo za neke herbarije kar tako nabirati.
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 13. maj 2008 22:16:52
Se kdo spomni, da sem pisala o (subjektivno) nemogočih nalogah, ki jih učitelji dajejo učencem in jim niso dorasli. Naloga je težavna tudi za starše, ki pač nočejo priznati, da ne znajo in se nočejo konfrontirati z (mogoče maščevalnim) učiteljem. Sama sem prepričana, da so navodila, kaj in koliko je treba narediti, površna. In to je izirni greh vseh napak v organizacijskih strukturah, ki jih srečamo kasneje v življenju. Premalo navodil, nerealna pričakovanja in ponižno trpljenje prizadetih. Da o osebnih travmah staršev in otrok ne izgubljam besed.
Za dečkota, za katerega sem šivala obleko za pupo, zbirala v 3. ali 4. razredu podatke o industriji v dolini, ki po svojih vsebini spada v seminarsko nalogo kako višjega razreda srednje šole, sem zelo zgodaj lazila po travnikih in ustvarjala herbarij.Nismo našli vsega, mulc se je jokal, midve pa sva preklinjale šolski sistem, ki otroke preveč obremenjuje. Pri tem sva tudi modrovali, katera od naju je bolj neumna, ker rastlin po imenih nisva poznali. Učiteljica je za herbarij obljubila oceno.
Po moji pameti zadostuje, da gredo otroci na travnik in v živo spoznajo rastline ( učiteljica bi prej morala pogledati, kje to spoh raste). In da jim vzgojno pove, da se ne lomasti po tujih travnikih, kjer se bo čez nekaj dni kosilo, da se ne trga nobenih rastlin po nepotrebnem, čeprav jih v naravi dovolj.
Otrokom bo vedenje o obnašanju v naravi korisilo precej več kot pa ralikovanje med lokvanjem in žabjim kajtoježe. Kot odrasli bodo na travnik parkirali kljub temu, če bodo to razliko poznali.
Tole je tipičen primer v praksi, kako otroke filamo s popolnoma nepotrebnimi podatki, osnovnega znanja o obnašanju v okolju pa ne dobijo.
F r i n a| frina je napisal/a: |
Po moji pameti zadostuje, da gredo otroci na travnik in v živo spoznajo rastline ( učiteljica bi prej morala pogledati, kje to spoh raste). In da jim vzgojno pove, da se ne lomasti po tujih travnikih, kjer se bo čez nekaj dni kosilo, da se ne trga nobenih rastlin po nepotrebnem, čeprav jih v naravi dovolj. Otrokom bo vedenje o obnašanju v naravi korisilo precej več kot pa ralikovanje med lokvanjem in žabjim kajtoježe. Kot odrasli bodo na travnik parkirali kljub temu, če bodo to razliko poznali. Tole je tipičen primer v praksi, kako otroke filamo s popolnoma nepotrebnimi podatki, osnovnega znanja o obnašanju v okolju pa ne dobijo. F r i n a |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko

Hrustljav rogljiček s sladoledom