Kitajska zelenjava

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 11. maj 2008 11:03 | ogledi: 4.207 | odgovori: 1

danes bi rada pripravila kosilo po kitajsko. Imam kitajsko zelenjavo v konzervi, sojino omako , riž in puranje zrezke. Težava je samo v tem da ne vem, kako se takšno zelenjavo pripravi,ker direkt iz konzerve ima takšen pust okus. Hvala za vsak nasvet.

ariella

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

11. maj 2008 22:20

Zdaj sem že pozna za kosilo, morda pa za kdaj druggič.

 

Zelenjavo dobro odcedi, jo na hitro, na močnem ognju popeci, in dodaj malo sojine omake in ingverja (naribanega ali na svežo korenino, na drobno zrezano), pa česen seveda. To je nek približek h kitajski hrani. Ker samo s svežo zelenjavo, sezamovim oljem, ingverjem in česnom je malo bolj podobno kitajski hrani.

 

Lahko pa narežeš purana na trakove in jih na hitro opečeš na olju (najboljše bi bilo sezamovo), potreseš z igverjem, jih shrnaiš na toplem, potem pa prepražiš na polmesece zrezano čebulo, sesekljan česen, in znova potreseš z ingverjem. Premešaš, dodaš zelenjavo, doliješ sojino omako, premešaš, vrneš v pododo meso, dodaš po okusu še sojino omako, malo ingverja.

Riž skuhaš v vodi, brez soli, in ga suhega ponudiš k tej jedi.

 

Lahko pa riž skuhaš dan prej, ga čez noč pustiš, potem pa ga postopoma pražiš, dodajaš sojino omako in ko je ves riž  lepo prepojen, dodaš še odecejeno zelenjavo in opečene puranje rezance. Jed potresi s sesekljano mlado čebulo.

 

Tudi to je bolj nek približek, ampak smpl ne slab.

Pa nepraži zelenjave preveč, ne sme splahneti in upasti, kot smo mi vajeni, ampak mora ostati čvrsta, sveža.

 

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti