Kupujete izdelke slovenskih proizvajalcev?

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

11. maj 2008 19:03

Jaz pa slovenski izdelkov skoraj da ne kupujem. Ker vedno kupujem v Hoferju in Lidlu. Ta pa ne slovita po kopici SLO izdelkov.

Sem pa govorila z eno žensko, ki dela v Eti. Tam jim pripeljejo zamrznjeno zelenjavo iz Belgije, oni jo pa samo zapakiranjo.

Tako da slovensko velikokrat niti ni slovensko.

Sonja

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

11. maj 2008 20:43

BTW, veste kje delajo Fructalove sokove in smoothieje? Le peščico v Sloveniji, ostalo je italijanskega porekla ...

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

12. maj 2008 9:33

Pri nakupovanju poskušam najti neko srednjo pot. Načeloma dajem slovenskim izdelkom prednost, še posebej, kadar sem prepričana v njihov izvor (mleko, mlečni izdelki, siri). Kadar sem manj prepričana (recimo kakšne paštete, tunine konzerve, vložena zelenjava) hitro prevlada ugodnejši proizvajalec, vendar ne za vsako ceno. Po mojih izkušnjah je cena vseeno povezana s kvaliteto in pri kakšnih res najcenejši izdelkih se to hitro pozna na okusu, pri nekem srednjem cenovnem razredu pa se mi navadno zdijo stvari enako dobre. Tudi pri sadju in zelenjavi skoraj vedno pogledam državo porekla in izbiram slovenske izdelke ali če se le da iz sosednjih držav, tudi zato, da ne spodbujam masovnega transporta neke fensi sorte jabolk iz Kitajske npr. (pa ponavadi že s ceno to dosežejo). Na tem področju bi si vsekakor želela večjo transparentnost! piščanec

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

12. maj 2008 11:06

Slovensko je samo tisto, kar pridelamo doma, brez škropiv in umetnih gnojil. Se pa trudimo, da vse pametno porabimo, viške spravimo za zimo. Je pa res, da v malo kmetijstvo se lahko vključi cela družina, vsak otrok ima svojo malo gredico, no ja, letos sta dva že prevelika za te fore, in baje bosta samo počakala, da zraste, a ne vem, kje. Sem pa čedalje bolj vesela in to cenim, ker imamo doma mleko, krompir in meso. To mi pomeni ogromno. Veselo vrtičkanje, kdor ima to veselje. Malčica Sporočilo je spremenil(a) MALČICA dne 12. maj 2008 11:09:08

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

12. maj 2008 11:11

Hvala,tudi jaz rada vrtnarim.Ne uporabljam umetnih gnojil in skropiv. Samo ne vem,ce to kaj pomaga,saj na sosednjih njivah izdatno skropijo.Ravno danes sem brala,da je spet pomrlo ogromno cebeljih druzin v domzalskem koncu,ker so zaceli kmetje skropiti koruzna polja. Grozno...zakaj dovolijo prodajo tako strupenih pesticidov? Majdina

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

12. maj 2008 11:40

da vam povem, sem slišala da ljubljanske mlekarne prodajajo naše slovensko mleko v italijo, sama pa polni z "nevem kje" staknjenim mlekom...sploh pa sem nad njihovim delom razočarana, saj vsakič je v embalaži vsaj 1dl manj mleka kot bi ga moralo biti...npr. 9dl namesto 1l...isto velja za moke od žita...nikoli še ni bilo 1kg moke not...vedno kej manj (pa še embalažo tehtam zraven, tak da neto je pa sploh veliko manj moke...kar je na 100.000 embalaž kar nekaj dodatnih napolnjenih)... ycrna

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. maj 2008 11:57

Kupujem oblačila velikega prekmurskega proizvajalca oblačil. Čez njihove kostime ga pač ni. Tudi kupujem izdelke slovenskih oblikovalcev. Glede hrane - imam nekaj dobaviteljev na tržnici, v blagem upanju, da kupujem zdravo hrano. Vendelina jr.

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

12. maj 2008 12:09

ycrna je napisal/a:
da vam povem, sem slišala da ljubljanske mlekarne prodajajo naše slovensko mleko v italijo, sama pa polni z "nevem kje" staknjenim mlekom...sploh pa sem nad njihovim delom razočarana, saj vsakič je v embalaži vsaj 1dl manj mleka kot bi ga moralo biti...npr. 9dl namesto 1l...isto velja za moke od žita...nikoli še ni bilo 1kg moke not...vedno kej manj (pa še embalažo tehtam zraven, tak da neto je pa sploh veliko manj moke...kar je na 100.000 embalaž kar nekaj dodatnih napolnjenih)... ycrna
Se popolnoma strinjam,jaz sem že mislila da moja tehtnica ni točna.Drugače,moram gledati na ceno,imam nekaj vrta,domači kompost in domačo solato,čebulo....LP. golubić

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

12. maj 2008 12:44

Majdina,majdina.....samo to bom napisala... kuharca37

smrečica  

član od: 22.1.2007

sporočila: 62

12. maj 2008 14:35

Majdina, glede strupenih pesticidov, saj ne dovolijo. Kar je v SLO prepovedano kmetje veselo kupujejo na Hrvaškem, od pesticidov in škropiv do različnih antibiotikov. Kar je grozljivo. Kot so omenile nekatere tudi sama kupujem izdelke slovenskih proizvajalcev in podpiram domače gospodarstvo in pa bio izdelke, ki jih je žal bolj malo slovenskih. Vem pa da si žal marsikdo tega ne more privoščiti,po drugi strani pa je hrana danes res poceni, zato končuje vse preveč hrane v smeteh. Da ne govorimo o sami potrošniški miselnosti. Sama imam raje manj, pa tisto kakovostno, kot obilje nekakovostnih izdelkov. smrečica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti