Pozor ,goljufija

kalcicl  

član od: 10.7.2005

sporočila: 435

11. maj 2008 12:35

Frina se popolnoma strinjam s teboj.Še več takih.Z odgovori "nekaterih" pa sem razočarana oziroma sem razočarana z njihovim razmišljanjem. Lep sončen dan želim vsem! kalcicl

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

11. maj 2008 15:32

 

frina je napisal/a:

Prepričana pa sem, da ti manjka občutek za realnost, v kateri imajo ljudje različne danosti. Tako kot imajo nekateri smisel za tuje jezike ( jaz ga recimo nimam ), drugi ljudje razadi različnih okoliščin ( vzgoja, znanje, socialne veščine), nimajo sposobnosti, da opazijo prežeče nevarnosti in se potem tudi ne najdejo poti iz stisk. Sama srečujem ljudi, ki niso sposobni urejati preprostih stvari na uradih, obstajajo množice ljudi, za katere bi te rekla, da so naivni, ker pač ne zaznajo pasti, ki jih včasih uničijo življenja. Med temi ljudmi so žrtve družinskega nasilja, posiljene ženske, ki ne gredo na policijo, delavci, ki jim ne plačujejo prispevkov, uporabniki stanovanj, ki pristanejo na vsakršne pogoje, da začasno omilijo stisko.

Očitam ti lahko, da ne premoreš osnovne stopnje človeškega sočutja in strpnosti in vsaj jaz tako karakterno lastnost jemljem kot pohabo. Prav zgrožena sem nad tvojim stališčem, da se ti zdi neprimerno, da na tej strani razpravljamo o očitni goljufiji, ki se dogaja pred našimi očmi in da se ti neprimerno, da pred takimi pastmi opozorimo možne žrtve. V temu o Jamesu Bondu in Big Brotherju nisi napisala, da so neprimerne, ker so del doživljanja zabave nas diskutantov. Tebi se po tvojim merilih zdi obsojanja vredno, da skušam preprečiti še nadaljnja kazniva dejanja. Da pa čutim moralno obveznost do gospe, ki me je prosila za pomoč in jo zmorem nuditi, pa je videti iz tvojih besed, da je prezira vredno.

Meni je bila dana zmožnost, da sem pridobila znanja in veščine ter dobro mero empatije, da se mi zdi moje ravnanje pravilno. In darove, ki sem jih dobila, sem dolžna izrabljati v korist tistih, ki te možnosti niso imeli. Če ti empatije nimaš, seveda ni kaznivo, je pa hudo neprijetno za okolico. To so ljudje, ki skrbijo samo za svoj blagor in ob težavah drugih umaknejo pogled, pri tebi je še huje: ti želiš, da se s to zadevo sploh ne bi ukvarjali !

Drzžbeni odnosi so odvisni od vseh posameznikov. In če gre delu posameznikov slabo zaradi težav, ne more to biti zdrava družba. In naša moralna dolžnost je, da po svojih močeh skrbimo, da je čimvečjemu številu takim posameznikom dobro. V tej zgodbi ni nobenegarobinhoodovstva, ki jemlje bogatim in daje revnim. Moje dejanje nikomur ne jemlje in nikomur ne daje. Kažem na možnost, kako preprečiti kriminal in kako žrtvam pravilno svetovati, kaj jim je v takem primeru storiti. In sem pri tem prepričana, da bom pri tem uspešna, tudi s pomočjo ostalih članov. Nate pač ne moremo računati, ker te boli patka za stiske drugih ljudi, kajne ?

F r i n a

 

Frina, poklon do tal tudi iz ZDA! Saj ni nic za dodati! Vcasih vem, da se tudi sama ne zavedam, da nekaj kar je zame samo po sebi umevo, za druge se zdalec ni.

Good job!

Jerneja USA

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

13. maj 2008 8:07

Včeraj mi je ena od članic poslala svojo zgodbo, v kateri nastopa isti glavni igralec.

Javila se je na oglas v Salomonovem oglasniku in človek ji je ponudil delo , lepljenje nalepk. Spet ji je obljubil pogodbo, za storitev in stroške pa je plačala 7.200 tedanjih sit, saj se je dogajalo pred tremi leti.

Že po plačilu je Pop TV objavil zgodbo o preveri, zato ga je poklicala nazaj in zahtevala, da ji vrne denar, sicer ga bo prijavila policiji.

Čez nekaj dni ji je poslal poštno pošiljko - vrednostno pismo. Ko je pismo odprla, v pismu ni bilo ničesar. Poklicala je tipa, ki na klic ni odgovoril, odgovoril pa je na klic z drugega telefona, saj je verjetno čakal na žrtev z nove telefonske številke. Grozil ji je, da jo bo sodno preganjal, ker ga po krivici obtožuje.

Policija je zaključila, da je domnevni storilec vrnil denar in da ni razlogov za pregon. Napotila pa jo je na zasebno tožbo, ki pa bi bila predraga.

Vrednostno pismo nikoli ne pomeni, da je v njej vrednost ali celo vsebina, kot trdi pošiljatelj. Večja verjetnost je, da bi denar človek poslal s poštno nazakznico in je nenavadno, da je poslal denar v pismu. Dokazno breme je na pošiljatelju, in ne na prejemniku. V konkretnem primeru bi predlagala, da pisma, ki je zapečeteno s poštnimi naplekami, odprete pred pričami. To lahko storite na policiji, kjer boste itaq prijavili goljufijo, čeprav je denar vrnil, manj primerno je pred vsaj tremi poštnimi uslužbenci. Povejte, kaj pričakujete, nato pa boste sestavili zapisnik.

V primeru prazne kuverte ima naša članica možnost, da na policiji dokaže novo goljufijo.

Oglasni oddelek dela kljub mojemu telefonskemu opozorilu ne namerava umakniti oglasov, ki jih objvlja že 3 leta in menijo, da je vse v najlepšem redu. Danes bom na Inšektorat za delo poslala prijavo zaradi kršitve Zakona o preprečevanju dela na črno, ki ga kršijo.

Če kdo zasledi oglas za lumparijo, o kateri pišemo, naj mi napiše, kje je oglas našel. ZAnimivi bi bili tudi stari Salomonovi oglasniki.

 

F r i n a

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

13. maj 2008 8:47

petra1,zakaj misliš nekateri iščejo delo na domu?????? zradi hitrega zaslužka in lagodnega dela doma zagotovo NE! mogoče nimajo prevoza, so tako oddaljeni od civilizacije da bi jih vožnja več stala kot bi dobili plače so priklenjeni na invalidski voziček nimajo varstva vzrokov sto in več,zato nikar ne obsojaj tistih ki delajo ali želijo delati doma, mene veseli,da hočejo delati,saj je takšnih ki ne delajo in živijo na naš račun več kot preveč,... obsojam pa vse nategovalce in goljufe anaeva

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

15. maj 2008 13:42

O vsem opisanem sem že v četrtek obvestila Minsitrstvo za delo, družino in socialne zadeve, Inšpektorat za delo, osebo, ki je zdolžena za preprečevanje dela na črno po emailu, ki je na njihovi spletni strani tudi objavljen.

Nekaj listin še čakam, imam pa pri sebi vsa dokazila o tej zgodbi, ki bodo drug teden romala na vse naslove, ki morajo biti obveščeni o domnevnem kaznivem dejanju in prekrških.

Še to: po zakonu o Inšpekcijskem nadzoru so inšpektori dolžni prijavitelja obvestiti o ugotovitvah in sem tako tudi zahtevala. In bom o tem tudi poročala.

F r i n a

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

15. maj 2008 13:49

Bravo frina! Kako čudovito je, ko človek prebere, da obstajajo ljudje, ki jim ni vseeno in tudi nekaj naredijo v tej smeri. Moj iskreni poklon 

stana

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

15. maj 2008 15:39

stana.r je napisal/a:

 Moj iskreni poklon 

stana

 

TUDI MOJ FRINA. 1000...X

Lep dan in veliko se smejte

kalcicl  

član od: 10.7.2005

sporočila: 435

15. maj 2008 17:16

Takšnih ljudi(ki jim je mar za druge)bi moglo biti več.Vse pohvale Frina. kalcicl

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

15. maj 2008 17:52

Petra1, upam da si dojela, da pri veliki večini ljudi, ki si želijo dodaten vir zaslužka ali pa mogoče celo edini z delom na domu, ni poanta v tem, da bi na lahek način prišli do denarja, pač pa da bi si izboljšali socialni položaj ali nekateri zgolj preživeli.                                                                                              

 

 

Zato, Frina:  kapo dol

 

rrr

tresk  

član od: 4.8.2006

sporočila: 115

15. maj 2008 18:34

frina je napisal/a:
Še to: po zakonu o Inšpekcijskem nadzoru so inšpektori dolžni prijavitelja obvestiti o ugotovitvah in sem tako tudi zahtevala. In bom o tem tudi poročala.
Inšpektor je dolžan obvestiti le če prijavitelj to zahteva (kot si ti tudi storila), drugače pa ne. Prijavitelj namreč ni stranka v postopku. Drugače pa bravo Frina, vsa čast! Še obstaja nekdo, ki mu je mar za sočloveka in ne gleda samo na svojo korist. Ko bi bilo le več takšnih..... lp Follow your dreams....

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti