Pozor ,goljufija

Petra 1  

član od: 30.1.2008

sporočila: 43

16. maj 2008 12:02

ej frina...čitam ZS....danes sem že ene petim odgovorila...tebe ni bilo med njimi???? razen, če imaš kakšen vzevek.... vso pošto mam odgovorjeno...tko , da probaj še enkrat? ps. mali goljufi -male kraje...veliki goljufi -velike kraje.....vse se dogaja zaradi ugodne klime! v trgovini, ki ima veliko kamer..se ne boš spravil krast.....kjer jih ni -priložnost dela tatu! Petra 1

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. maj 2008 12:08

Sem poslala še enkrat.

F r i n a

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

16. maj 2008 12:12

Sem se trikrat ugriznila v prst, pa bom vseeno napisala...

Frino sem "postrani" gledala v temi o pedofilih, v temah kot je ta, pa jo neizmerno občudujem!

Vsaka čast, frina!!!!!

Pa kaj nekateri res ne znate izluščiti bistva, Petra 1 na primer?????

 

Preberite frinin prvi post, vzemite to kot opozorilo, opozorite še koga, in če imate voljo, storite še kaj več! In ne iščite povsod samo slabega in ne delajte zdrah in prepirov!!!

 

P.S.: Verjetno je tudi ežoj želel samo umirit žogo, ampak tokrat se pa tudi meni ni zdel ravno posrečen...

Še en P.S.: Petra1, ne začenjam vojne, ne grem se "igrat" s tabo in pisat nepotrebnih postov.

jasna

Petra 1  

član od: 30.1.2008

sporočila: 43

16. maj 2008 12:29

tud meni se ne da več peskovnika špilat....če tukaj res ne sme nobeden svojega mnenja povedat, oz svoj pogled na situacijo, ampak se izrabi za to kaj je kdo rekel, komentiral, narobe napisal, ga narobe razumel, zakaj je potem to forum...zakaj pa niso privat blogi????- brez dovoljenja komentarjev???? mam pa občutek, da bo tema kmalu zaprta, tako kot vedno. j Petra 1

Petra 1  

član od: 30.1.2008

sporočila: 43

16. maj 2008 12:38

frina....ampak nekaj nama je pa le uspelo!!!!! glede na število članov....ogledi tvojega naslova GOLJUFIJA...ima zelo velik obisk.... tudi to je nekaj za boj proti goljufom-OSVEŠČENOST. ps.....še vedno trdim, da priložnost dela goljufa! Petra 1

Petra 1  

član od: 30.1.2008

sporočila: 43

16. maj 2008 14:25

danes na 24ur.com: Goljuf v zapor za 1000 let Kairo, 16.05.2008, 11:49 | N.D. Egiptovsko sodišče je Abdullaha Kamela Mohammeda zaradi 40 milijonov evrov vredne prevare obsodilo na tisoč let zapora. Abdullah Kamel Mohammed je ogoljufal 480 oseb, saj jim je obljubil, da bo njihov denar dobro vložil in tako poskrbel za povečanje njihovega premoženja. Ko je dobil denar, je brez sledu izginil. S prevaro je izvabil okrog 40 milijonov evrov. Mohameda so aretirali v Kairu novembra lani, saj ga je prepoznala ena od ogoljufanih oseb. Egiptovsko sodišče ga je obsodilo na 1000 let zapora, niso pa sporočili, kdaj bo spretni goljuf lahko zaprosil za pogojni izpust. sam mal za epp...... ej lepo se mejte čez vikend Petra 1

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

16. maj 2008 15:04

Petra 1 je napisal/a:
zakaj je potem to forum...zakaj pa niso privat blogi????- brez dovoljenja komentarjev???? Petra 1

 

 

Petra, forum je res za razprave, res pa je tudi, da so se mnenja na podoben način kresala tudi v antiki na rimskem forumu. Le da  so tam kasneje na temnih stranskih ulicah včasih še meči peli.

 

Žal pa na našem prevladuje enomišljenjski sistem, če misliš ali napišeš le za odtenek drugače,  si dokaj hitro ožigosan, nekateri se niti ne potrudijo razumeti tvojega pogleda, enostavneje te je namreč takoj popredalčkati  in po možnosti kuhati zamero v nedogled. Prav zaradi takega načina se zadnje čase poskušam kar se da izogibati problematičnim temam. Prilizovati se nočem, izpostavljati pa tudi ne.

 

Da stopimo na prste goljufom je več kot prav le rezultati so včasih dokaj skromni.  Upam, da v tem primeru ne bo tako.

 

Cila

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

16. maj 2008 15:48

Že od začetka sem se izogibal tej temi, pa so me včeraj le preveč zasrbeli prsti, sedaj pa imam. Pravzaprav, se ne norčujem ( oprosti če je tako zvenelo ) od tvojega početja, imam pa ga za donkihotskega.

Midva se ne moreva nikakor razumet: razlika je v izhodiščih. Ti ( naj mi bo oproščeno ) veš, da je lopov tisti, ki mu uradna inštitucija ( sodišče, policija ), to dokaže. Ko tak lopov odsluži ( recimo pravično ) kazen, ven pride kot pošten človek. Kraja,  velika kraja, lopovščina,  in kaj je še takih početij, so lepo popisani v zakonih i se ve kako in kaj, pravna država deluje, le še da ujamemo tega lopova iz začetnega posta in je mir.

Vidiš, jaz pa stvari vidim drugače. Jaz vem, da se nihče ne more  obogatet v recimo 20- 100 letih, lahko le krade. Imamo kapitalistično državo. Če se spomneš iz šole, država je instrument vladajočega razreda, v kapitalizmu so to kapitalisti. Gonilo kapitalizma je profit in vsi zakoni so temu podrejeni. Kapitalisti so uredili tako, da če ukradeš štruco kruha si lopov, ča stotine delavk kradeš vsak mesec, tako da jim izplačuješ 350 € namesto 800 ( zakaj tu ne podaš nobene ovadbe ) si pač sposoben podjetnik. Narejeno je pa tako, da je še en kup še bolj obespravljenih in bednih, in zaposlene ustrahujejo, češ lahko vam gre še slabše. Socialna država je le toliko, da množice ne primejo za puške ker ( kot je kot je enkrat zapisala proxima ), ceneje je devati drobtine in se hvaliti s socialno državo, kot pa gasiti nemire in revolucije.

Tisti lopov iz tvojega primera, za mene ostane lopov za vedno pa naj je bil v zaporu ali pa ne. Enako je z našimi bogataši: to so lopovi, ki so vse nas pokradli, zakone so uredili tako, da se lepo pojavljajo na TV in si skoraj talajo medalje za poštenje. To tako gre lahko en čas, dolgo pa zagotovo ne, ko bo revolucija, bodo vsi oni in njihovi podrepniki viseli na kandelabrih. Kapitalizmu so dani šteti, rešil ga je edino propad socializma in se je rešil le za kratek čas.

V vsej tej splošni lopovščini, se en spomne, da bo goljufal tako da posamično, sem ter tja koga ogoljufa za 184 €, in sedaj je vik in krik: on pa ne, naj ukrade celo pivovarno ali istrabenz ali merkator........

A ja, nikoli nisem bil član ZK, ampak, če se ustanovi kakšna nova ZK bom pa takoj njen član. Jaz bom tisti v prvi vrsti z " bandiero roso " v eni roki in puško v drugi.

A ja II: zadnjih petnajst let sem delal v lastni " firmi " v proizvodni sferi sferi " ( metalurgija ) in mi je dobro znano kako se zasluži denar. 184 € je za mene veliko denarja.

A ja III: kakorkoli obrneš, vseen te občudujem, da imaš voljo in energijo , in poskušaš kaj spremenit. Tvoje stališče je vseen družbeno bolj prihvatljivo od mojega.

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. maj 2008 16:10

Meni se zdi, kot da se pogovarjao slepi in gluhi oziroma rečeno v jeziku nekdanjih bratskih narodov, je*e ludi zbunjenog. AMpak ko sem pozorno prebrala vse maile, ugotavljam, da vsi skupaj ocenjujete, da so goljufi lumpi in jim je treba stopiti na prste. Bistvena razlika je le v tem, da frina razume, da so ljudje tudi naivni in ravnajo v dobri veri, da bodo z lastnim delom zaslužili. Ker so sami pošteni in mislijo, da so takšni vsi, s katerimi imajo pravka. In jim zato ćeli pomagati.  Petra1 je pa, za moj okus morda malce zaletavo (poudarjam, gre za moje mnenje in ga verjetno lahko zapišem), ocenila, da dokler so ljudje, ki nasedajo, tako dolgo bodo tudi goljufi in prevaranti imeli kaj za delat.

 

Dejstvo je, da so goljufi vedno in povsod, v vseh sistemih in družebnih ureditvah. Kot je tudi dejstvo, da so vedno in povsod naivni, praviloma tudi neuki ljudje, ki goljufom in prevarantom nasedajo. In vedno in povsod se najdejo ljude, ki želijo tem ljudem pomagatti. Sploh, ko zatajijo inštitucije. In zato cenim frinin trud.

 

In zavedajmo se, da brez don kihotov ne bi bilo kazni za goljufe.

 

Ežoj je pa načel eno hudo spolzko temo, ki zadeva vse nas. In ob tem, kaj se dogaja v velikih firmah, je 184 evrov vredna goljufija resnično zgolj neznatna družbena nevarnost. A samo za tiste, ki se vsak mesec ne ukvarjajo z vprašanjem, kako preživeti s 350 evri.

 

Ljudje moji, če pomagamo enemu samemu ogoljufanemu, bomo naredili veliko. Zato podpiram frinino početje, ker brez takšnih "tečnob" (mislim v pozitivnem smislu), ki so za povrh še podkovane z znanjem, ne bomo mogli pomagati niti enemu. Vsi pa vemo, da se tudi tisoč kilometrov dolga pot začne s prvim korakom.

 

Petrino1 mnenje je pa dobrodošlo, spekter različnih pogledov se nam z različnimi mnenji vsem samo širi.

 

In, ežoj, bodi prepričan, da ko se bo ustanavljala kakšna nova revolucionarna stranka, bo nujno tudi njeno oboroženo krilo. Lahko bi ga recimo poimenovali Franc Rozman Stane...

 

Grem jaz gledat recepte za torte.

Mamamia

mamamia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. maj 2008 16:27

Vsem zagotavljam , da to ni bolj z mlini na veter. Če pogledate število ogledov, je najmanj polovico toliko ljudi seznanjeno z nevarnostjo. In namen moje objave je tako dosežen.

Včeraj tistih Trenj nisem gledala, ker sem sama v živo videla lastninjenje. Na manj prefrigan način, da se včasih hecam, da bi lahko patentirala prebrisano krajo. Nisem prijavila goljufij, ker vem, kako sistem deluje v primerih, ko so vmešani vplivni ljudje. Resnice pa tako nihče ne pove.

Nekatere lopovščine so legalne, pa so nemoralne, ker so jih postavili zainteresirani, ki so prilagodili zakonodajo. Tisti, ki imajo podatke, naj prijaviljo, jaz komaj ločim Jankoviča od Šrota, pa še koga, zato nisem v nobeno pomoč.

 

Namen kaznovanja malih barab ni v teži kazni, gre za preventivni učinek. Že med postopkom, ob obsodbi naj bi obsodba delovala preventivno  za storilca in morebitne storilce. Če bo dovolj opozoril, bo možnost zlorab manjša.

Vem, da je za vse nas 184 € veliko denarja, za nekate pravio bogastvo. ( Sek Ežoja izzvala.) Sem poskušala statistično izračunati, koliko tak posel, ki je " avtorsko zaščiten, vsaka zloraba se preganja", konec navedka, vrže. In tega ni problem ugotoviti.

 

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti