A ni enkrat Damijan kuhal šparglje, zraven pa je imel nekaj podobnega pa je rekel, da so blušči, al nekej tazga. A je pol to to mogoče?

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi
A ni enkrat Damijan kuhal šparglje, zraven pa je imel nekaj podobnega pa je rekel, da so blušči, al nekej tazga. A je pol to to mogoče?
Iwana, če ne drugje, na Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo v žalcu zanesljivo:
Divji hmelj ni nujno pravega spola, na vrtu pa ti bo en ali dva grma čez glavo zadosti. V polni rasti bo to nekaj m visoka ovijalka, pomisli na to. Zahteven ni, saj v naravi rad preraste grme, se vzpenja po plotovih, suhih drevesih,...
Vceraj sem kupila nekaj teh rastlin, ki bi jih rada dala med bele peralgonije.
Dobila sem jih v neki manjsi vrtnariji, punca, ki je bila trenutno tam, pa ni veliko vedela o rastlinah, tako da ne vem imena.
Prav gotovo jo katera ima ali pozna zato prosim za ime, da bom lahko dobila kaj vec podatkov o njej.
Hvala.
lp lučka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi

Gnetemo, pečemo in jih že jemo