Sadne rezine s slivami
ycrna,
hehe. Saj. No, glede bevskanja mi bo verjetno še kdo pritrdil. Večino lastnikov višavcev, ki jih poznam, najbolj moti bevskanje brez razloga in te pasme ne bi več imeli prav zaradi tega. Lajanje v tri dni je lahko zelo moteče tudi za sosede in lahko povzroči napete sosedske odnose. (mi - moja mama npr.
)
Jaz imam svojega psa - črnega pritlikavega šnavcerja. Je bolj primeren za moj karakter. Zelo je dojemljiv za šolanje, malo sicer trmast, vendar primerno upogljiv. Krasen partner za laufanje in športne aktivnosti. Čist. Bister. Rad, rad, rad. (Malo izven teme foruma.)
balea,
glede višavcev še ena stvar. Če kupuješ psa tudi kot potencialnega partnerja za laufanje ali športne aktivnosti, ... žal. Niso sami krivi, ampak tačke so prekratke in ne zmorejo hitrega tempa oz. slediti gospodarju. Pa za v hribe tudi niso, zaradi enakega razloga.
AnjaHja. Zakaj vse to pametovanje okoli kvalitetnega mladiča in podobno? Zato, ker so zavetišča POLNA tudi rodovniških psov. Ker so se jih ljudje iz enega, drugega ali tretjega razloga naveličali, se premislili...... ker so ljudje psa izbrali po videzu, šparali pri ceni, potem pa ugotovili, da jim njegove karakterne lastnosti niso pogodu ali pa da je stalno bolan ali pa da je zrasel v nekaj drugega. In potem kličejo v zavetišče in rečejo "al ga vzamete vi al pa ga h lovcu peljemo, ker ta pes preveč laja/je slab čuvaj/je stalno bolan/preveč košta........
ZATO vse to pametovanje. Ker pes ni igrača ali modni dodatek, če po blizu spremljaš delo kakega zavetišča, pa ugotoviš, da preveč ljudi pse/mačke in še druge živali obravnava ravno kot to.
Tisti, ki mislijo, da jim nekateri pamet solimo, pa naj si preberejo malo dnevnik šefice zavetišča Horjul: http://www.zavetisce-horjul.net/dnevnik/?p=172
http://www.zavetisce-horjul.net/dnevnik/?p=169
Psi so ena najlepših stvari pod soncem, a pes je vse življenje kot otrok. Ne glede na to, kako se spreminja in zapleta človeško življenje, pes vedno rabi 100% lastnika.
In glede družinskega člana... vse lepo in prav. Najina psica je res najin otrok in ne morem nikakor opisat, kaj nama pomeni. Od kar jo imam sem tudi bolj zdrava. A tudi v pasji šoli stalno ponavljajo, da je pes na koncu vseh koncev le zverina in da je na lastniku, da mu ves čas postavlja meje, ga vodi, vzgaja, odloča o njem. Pes brez (pravega) lastnika pa rata spet zverina.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sadne rezine s slivami

Pirini svaljki s pršutom