Kruhove kroglice
| proxima je napisal/a: |
| (@rimljanka: use it or lose it..:))))) lp, proxima |
Na Igu je meni sicer všeč, ne rečem, sam ona lokacija tam gor na hribčku me pa prav nič ne miče..................
Te pa povabim, da prideš zraven, ko bo izobraževalni tečaj v Botaničnem vrtu...... sicer pa imam menda enega poznanega dohtarja na onem oddelku za zastrupitve....morda ga tudi ti poznaš......
...pa vseeno....
| Sy je napisal/a: |
| Naredila sem neke sorte hladno omako za testenine: čemaž, olivno olje, sončnično olje in sol sem zmiksala v multipraktiku. Pričakovala sem podoben rezultat kot ga kupim v kozarčku, vendar sem bila malo razočarana. Skoraj ni bilo okusa po česnu, namesto tega pa je bil močen vonj in okus po "zelenem". Ali mi zna kdo povedati, kaj sem naredila narobe? Ali je morda še prekmalu in listki čemaža kasneje dobijo močnejši okus? Hvala in LP Sy |
Dvoje je razlog.
1. Mlade rastline imajo še malo vonja in okusa. Še niso imele časa zgraditi vseh snovi, ki dajejo značilen vonj in okus. Stare pa ZELO veliko, včasih še preveč.
2. Ker si zmiksala, si razbila celice, sprostilo se je veliko vsebine, ki da vonj in okus po zelenem, kot si napisala. Prihodnjič raje drobno sesekljaj, bo bistveno bolje. Pa še vsak dan je čemaž starejši.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kruhove kroglice

Svinjska ribica