Tulka, se hecaš? Saj nobena rastlina ni narejena za okrogle posode. Samo, če ne bo na polnem soncu, ne bo ravno ne vem kako lep. Je rastlina polnega sonca.

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom
Tulka, se hecaš? Saj nobena rastlina ni narejena za okrogle posode. Samo, če ne bo na polnem soncu, ne bo ravno ne vem kako lep. Je rastlina polnega sonca.
Tudi jaz imam že več let korita z vodno rezervo (plastičen mrežast vstavek cca 2 cm nad dnom posode). Sem pa naredila tako, da sem vodno rezervo na tistem tulčku preluknjala na vrhu, da v kolikor je vodna rezerva polna odvečna voda odteče in se ne more nabirati v posodi. To je predvsem važno, če so te posode na takih mestih, kjer jih dobi tudi dež, ker bi se sicer nabralo preveč vode in bi se rastline dobesedno utopile.
Imela sem enake pomisleke kot lenčika.
tedyka
Rimmy, ne hecam se - ampak videla sem ga predvsem v okroglih posodah in je bil videti, kot da se razrašča na vse strani. Enkrat sem že imela nekaj podobnega v koritu in so bila okna stalno umazana, tudi od znotraj ni bil nič lep pogled, ko rastlina ni imela prostora, da bi rasla in se je vse skupaj mečkalo ob šipo.
| tulka je napisal/a: |
Rimmy, ne hecam se - ampak videla sem ga predvsem v okroglih posodah in je bil videti, kot da se razrašča na vse strani. Enkrat sem že imela nekaj podobnega v koritu in so bila okna stalno umazana, tudi od znotraj ni bil nič lep pogled, ko rastlina ni imela prostora, da bi rasla in se je vse skupaj mečkalo ob šipo. |
[
http://www.mojalbum.com/tajdadarjuška, saj se da uporabiti škarje, a ne? To je pač v naravi rastlin, vsaka se bori za "prostor pod soncem" in ene so uspešnejše kot druge.
O, kotarca, hvala za idejo!
Ojla, mene pa zanima, če res obstajata dve vrsti grobelnika?
Hvala![]()
Grobeljnik (Alyssum) je obširen rod, nekje med 100 in 170 vrst je v naravi, od tega v Sloveniji 2 ali 3, mislim, da so vse te rumenocvetoče. Ker pa tebe zanimajo najbrž vrtnarski različki, za začetek tole: obstajajo enoletni in trajni. Kateri te zanimajo in za kam, za v korita ali za na suhozid?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom

Piščančja juha s tortelini