Tudi jaz imam tak balkon. Leta in leta sem vztrajala, na koncu pa obupala. Poleti, ko se sonce upre in je 50 stopinj, ne preživi nič takega kot so bršljinke in slovenke itd. Ciprese mogoče. Se hecam, ali pa dobro zastrteti, ni druge.
![]()
Tudi jaz imam tak balkon. Leta in leta sem vztrajala, na koncu pa obupala. Poleti, ko se sonce upre in je 50 stopinj, ne preživi nič takega kot so bršljinke in slovenke itd. Ciprese mogoče. Se hecam, ali pa dobro zastrteti, ni druge.
![]()
Različne trave, sivka, žajbelj, pa sočnice, kot so homulice, netreski, eševerija, recimo. Pa dobre stare pelargonije zonalke bi tudi preživele, sem prepričana. In kakšni smilji tudi sodijo na taka okna. Pa bazilika sort Magic Blue in Magic White bi prenesla takšno okolje. Saj se najde, samo bolj nenavadna so taka okna.
Samo, meni se zdi, da bi lahko bila kriva tudi korita z vodno zalogo, če jih uporabljaš, voda se na taki lokaciji lahko tako segreje, da dobesedno skuha korenine. To slednje je bolj razmislek kot izkušnja. Moram reči, da sama takih korit nimam.
Za suha, sončna mesta nasadim toplšne, pisane portulake (ups, tolščake
) in je kar ok. Ovenejo sicer hitro, pa vedno znova nastavljajo cvetove, ponoči se zaprejo - no, pa saj ponoči glih ne vzdihujem na balkonu nad njihovo lepoto (sem že mal prestara
)
lp
cervusJaz pa imam izziv .... lani sem dala v klet prvič prezimiti pelargonije, ki pa so zimo sicer preživele, vendar so ostali dolgi rjavi peclji (dolgi cca 20-30 cm), katerim na koncu poganjajo zeleni listi. Rožice ne zgledajo ravno najlepše, zato me zanima če jih smem obrezati in kako?
katjushkaojla
Vsem en lep spomladanski pozdravček
Tudi jaz sem se letos odločila za spremembo balkonslih rožič,pa me zanima če je katera imela že te rožice ki jih bom naštela in mi poveste kako se obnesejo (SALVITALIJA-rumena,SUNSATIJA-rdeča,LOBELIJA-modra,in MLEČEK-bela.
To bodo moje letošnje raznobarvne rožice in upam, da mi bo uspelo imeti lepe ,imam pa samo jutranji sonček in seveda tudi dež ne bo problem ker je nadstrešek, vendar kakšen dober nasvet glede vzdrževanja mi bo prišel zelo prav.
lp![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom

Svaljki z žajbljem