Ali ima kdo kakšen recept za izdelavo domačega sira, sirčka, kajmaka...
bsvoljsak
Ali ima kdo kakšen recept za izdelavo domačega sira, sirčka, kajmaka...
bsvoljsak
| bsvoljsak je napisal/a: |
| Ali ima kdo kakšen recept za izdelavo domačega sira, sirčka, kajmaka... bsvoljsak |
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1377
LP
P.s. sem slišala, da se sirišče Remicin ne dobi več v lekarni, nisem pa prepričana, da je to res. Lahko pa povprašaš na kaki kmetijski šoli, npr. v Kranju oz. Stražišču pri Kranju,tam vem, da so zelo prijazni.
cervus
Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 05. mar 2008 14:05:32Jaz sem ga delala, v svoje veselje, je preprosto (če ješ svežega, če ga pa hočeš zoreti, je pa druga zgodba) in nič bolj komplicirano od peke peciva. Bi rekla, da je še bolj enostavno: mleko segreješ do določene temperature, vliješ predvideno količino sirišča, premešaš, počakaš, da se strdi, narežeš na kocke, še malo počakaš, segreješ, odcediš, daš sir, ki si ga dobil, v oblikovalo in to je to. Po želji soliš in dodaš dodatke (tole zadnje je pa res genialno napisano!!!!![]()
)
Lp
cervusJa, roncolino, če ste ga zoreli, je pa res komplicirano.....
- poleg plesni je tole eden glavnih sovražnikov
- hecam se.....
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ocvrtki s sirom in salso verde

Špageti z brokolijem in prepraženimi drobtinami z inčuni