Zanima me kateri fižol kupujete in je res dober, ter kako ga skuhate. Namreč do zdaj sem ga kupovala v konzervi, pa slišim, da ni tako zdrav.
macica
Zanima me kateri fižol kupujete in je res dober, ter kako ga skuhate. Namreč do zdaj sem ga kupovala v konzervi, pa slišim, da ni tako zdrav.
macica
Kupujem večinoma češnjevec. Skuham ga vsaj pol kg naenkrat, nekaj ga porabim za fižolovo juho, ostalega takoj, ko je kuhan, poberem ven, ga čim hitreje ohladim in dam v hladilnik oz. zamrzovalnik - za solate.
Postopek kuhanja enak, kot ga opisuje smrkolina, le pri času je treba vedno sproti preverjati, zelo mlad je kuhan v eni uri, starejši ko je, dlje ga je treba kuhati, par let starega pa ne boš skuhala niti, če ga vreš celo dopoldne.
Pri shranjevanju kuhanega fižola je treba biti previden, če ga ne porabite v 2 do 3 dneh, ga je bolje zamrzniti, ker se zelo hitro pokvari in pokvarjen je menda kar precej škodljiv.
Na zalogi imam vedno tudi kako pločevinko konzerviranega a za moj okus je to le mašilo v sili.
Cila| tanya017 je napisal/a: |
| Nekje sem prebrala,da se fižol ne skuha dobro,oziroma da potrebuje več časa za kuhanje,če mu že na začetku dodaš sol.Da naj bi se sol dodala,ko je fižol že skoraj kuhan. tanya017 |
Jaz ga solim, ko je skuhan, drugače pa uporabljam italijanskega.
lp
AnamarijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rižota brez filtra

Pad Thai