Kitajski rezanci s piščancem
ursa40, malo preveč posplošuješ. Izhajam iz hiše, živim pa trenutno v bloku in hiši (malo tu, malo tam). Res ima oboje svoje prednosti in pomankljivosti.
Včasih je za neprijtnosti v bloku kriv en sam, ostali pa morajo potrpeti. Tudi take zgodbe niso redke. Imam srečo, da sem v tako mirnem bloku, kjer je veliko ljudi, psi (pa jih samo srečujem, slišim praktično nikoili)....Ni pa povsod tako. Tudi vzdrževanje skupnih površin je kakor kje, odvisno od marsičesa.
Svojim otrokom, če bi jih imela, bi pa želela odraščanje v hiši, v hiši z okolico, ki bi bila njim namenjena, ne za ogled mimoidočim.
Če si v taki hiši, lahko otroka na lastno dvorišče in vrt pač spustiš, v bloku ga jaz nekam med ostale bloke breu nadzora ne bi. kaj naj potem počne na tistih nekaj kvadratih? Računalnik je blizu,.........
Odločitev je pa res stvar tistega, ki bo živel - v hiši ali v bloku. Meni je še vedno všeč kompromis, vrstna hiša ima prednosti (najbrž tudi slabosti) enega in drugega, samostojne hiše in stanovanja.
| *Etka je napisal/a: |
Saj glavni problem je to, da oba delava v Ljubljani in cene so nenormalne. Saj bi šla v stanovanje ampak potem ne vidim variante kako se iz kredita izvleči, da bi prišla do hiše. Ahja [rozica] |
| galyka je napisal/a: |
| Etka, žal ti ne znam svetovat kaj in kako ker sva popolnoma na istem. Oba delava v Ljubljani, trenutno sva pri njegovih v mali sobici, imava samo en avto, različna delovnika. Skupna vožnja ne pride v poštev, tako da ko "gledava" mora biti "bodoča" hiša ali parcela ali stanovanje obvezno zraven vlaka ali avtobusne povezave. Nekje na poti v Ljubljano bi moral biti tudi vrtec in šola ker noben od naju nima tega pri službi poleg tega lahko službo kdaj zamenjam, zgubim ali kaj podobnega. Ne moji ne njegovi starši ne bi mogli namesto naju "skrbet" za otroke preden prideva iz službem, niti si tega ne želim. Tako kot proxima pa je nujen še hitropasovni internet, ker ima fant pač tako službo da dela tudi kdaj od doma. Aja, pa tudi začetnega kapitala žal nimava, moji starši imajo še 2 študenta, njegovi borne penzije. Hiša iz 70. let blizu Trebnjega, ki sva jo gledala se prodaja za 145.000 evrov, zemlja (neopremljena) je po 50€ na m2, kar se mi žal ne zdi malo, sploh ker potem vsi priključki nanesejo še enkrat toliko, Če se najde kdo, ki mi lahko pove (ali priporoči koga), kako naj z najinima plačama, ki žal nista bajni, prideva do svojega stanovanja preden bova stara 60 let in ne bova do konca zakreditirana... Marsikaj sva pripravljena storit sama, ker nimava dveh levih rok, ampak iz nič oziroma zelo malo, težko narediš kaj... |
Ja res imava zelo podobno situacijo. Resnično te mine volja do življenja, če veš, da jemlješ kredit, ki ga boš odplačeval do svojega 60-ega leta.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski rezanci s piščancem

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev