Tiaja je napisala:
Prosim,če ima katera kakšno idejo kako speči torto ženski akt, naj mijo posreduje .Lepo prosim,res. Kako naj izrežem,naredim prsa,itd... Vnaprej se najlepše zahvaljujem vsaki,ki se bo na kakršen koli način potrudila in posredovala kak nasvet.Hvala vnaprej
Kornelija,
da te mal spomnem, tole je začetek teme. Tole je kulinarični forum, ni fakulteta za psihologijo ali morda filozofija ali pa kaj drugega. Vprašanje je enostavno: kako natediti torto v obliki ženskega akta. Če bi se vprašanje glasilo: a lahko torto v obliki ženskega akta podarim prijatelju ( sodelavcu, moževemu prijatelju, očetu, dediju.............. ) bi bilo mesta za moraliziranje.
Če bi bilo vprašanje: kaj naj podarim za rojstni dan prijatelju ( sodelavcu.............. ) bi odgovor lahko bil drugačen.
Predpostavka je, da smo dovolj odrasli in da smo sami preučili situacijo in vemo kaj si kdo bo mislil ob takem darilu. Mislim, da ja Katka napisala ( nekako tako ): sem jo že pekla, vsakomur je ne bi.
Če bi meni nekdo za rostni dan poklonil nekakšen " erotični pripomoček " ( pa kar koli to bilo ) bi bil užaljen ( morda tega ne bi pokazal, bil bi pa ). Enako je s " tao- priročnikom " ( pa karkoli to bilo ). Če bi mi pa, nasprotno, podaril akt-torto, to bi bilo tako veselje, taki heci in smeh, pa moji prijatelji so vsi odrastli, normalni, brez kakršnih koli seksualnih frustracij.
Pri Vendelininem odgovoru, moti predvsem moraliziranje, na nepravem mestu, da ne povem, da je čist usekala mimo zastavljenega vprašanja, in sem zaradi tega odgovoril tako kot sem.
Omenjaš tudi " strokovno " mnenje. To je tudi čist O.K., vendar je Vendelina zgrešila temo in v tem je poanta ( point, bi rekli mi mladi ).
Glede obsedenosti s seksom ( nekdo je nekje zapisal: veliko ljudi se obnaša tako, kot da njihovo življenje upravlja en organ, in ta organ niso možgani ), ali občudovanja umetniških del, pa kdaj drugič, v kaki drugi temi.
bodi lepo pozdravljena
ežoj