Moja znanka je ugotovila, da sta s hčerjo obe alergični na kvas- posledično tudi na kruh. Kako speči kruh brez kvasa, ima kdo take ali podobne izkušnje? Lep sončen dan želim.
mojapunca
Moja znanka je ugotovila, da sta s hčerjo obe alergični na kvas- posledično tudi na kruh. Kako speči kruh brez kvasa, ima kdo take ali podobne izkušnje? Lep sončen dan želim.
mojapunca
Suh kvas je pač posušen kvas.
Pecilni prašek nima zveze s kvasom (mislim s sestavinami). Poskusita naj, CO2, ki bo izhajal, bo naredil kruh luknjičast.
V drožeh so seveda kvasovke. Lahko sicer poskusita.
Na nekem drugem forumu (Metuljčica) sem zasledila debato o peki kruha brez kvasa. Lahko se pripravi ali s pecilnim praškom ali z mineralno vodo (z mehurčki). Postopek priprave je povsem enak.
Pa še tole sem našla. http://www2.arnes.si/~jutro18/babica.htm
JulijaVem, da nekateri jedo kruh brez kvasa, pač ni rahel in visok, ampak malo trši in bolj ploščat. Sestrična ga redno kupuje v eni pekarni, ker tudi ne sme jesti kruha s kvasom, ampak živi na Reki, tako da naslov pekarne verjetno ne bi kaj veliko pomagal.
Pač pridejo v poštev bollj pogače in kak indijski ali arabski kruh brez kvasa, saj je receptov po netu kar veliko.
mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

French toast s sadjem

Hrustljava piščančja cezarjeva solata s polento