Pred časom sem jedla čokoladno torto, ki je bila narejena v slaščičarni. Krema je bila narejena s pudingom in ... ne vem čem, je bila pa ta krema zelo dobra, sočna in prav nič presladka.
Pozna kdo dober recept za tako pudingovo kremo?
Mijan
Pred časom sem jedla čokoladno torto, ki je bila narejena v slaščičarni. Krema je bila narejena s pudingom in ... ne vem čem, je bila pa ta krema zelo dobra, sočna in prav nič presladka.
Pozna kdo dober recept za tako pudingovo kremo?
Mijan
Pa si prepričana, da je res pudingova krema? Ker mi je nekaj slaščičark (v slaščičarnah zaposlenih) povedalo, da imajo kreme v "ajmarčku", kar pomeni, da paste različnih okusov mešajo z nekim praškom, podobnim šlag peni in tekočino. Če šefi niso preškrti, lahko v maso vmešajo še kakšne mlete oreščke, cele koščke čokolade... V glavnem so menda te paste uvožene iz Italije, prodajali pa naj bi jih tudi v Pekarni Vrhnika oz. tisti trgovini tam v Črnučah, kjer punce kupujejo tičino maso in podobne zadeve.
Sicer pa sem jaz včasih delala eno sladico s pudingom tako, da sem puding, skuhan v manj mleka, kot je v navodilih, ohladila med stalnim mešanjem, posebej penasto zmešala margarino oz. maslo, zmešala skupaj in dodala še malo sladke smetane.
Ognjič
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pečenice na leči

Grillita sendviči z jajčevci, humusom in okisano kumaro