Hujšanje

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

30. jul 2008 12:09

Sreda je! Dva dneva sta bila malo bolj skromna pri hrani. Včeraj sem skuhala gromozansko skledo zeljne juhe (saj veste, tisti recept za tovrstno krasno dieto).

Vsake toliko malo pojem (sem v službi); ni mi hudo, nisem lačna, tudi nekih velikih oči nimam za kaj drugega.

Se kar dobro držim. Tehtanje bo na vrsti popoldan. In seveda čez nekaj časa spet poročam, kako in kaj. Aja, počutje je fino in zelo dobro. Brez glavobola in nervoze.Celo neke vrste delovni elan se stopnjuje.

Titta

spelci  

član od: 1.4.2008

sporočila: 276

30. jul 2008 13:16

Zanimiva tema. Pri vsaki stvari je pomembno tudi to, da te nekdo spodbuja, zato vse "sotrpinke" kar pogumno. Tudi sama trenutno pazim na prehrano in se malo že pozna, vsaj po počutju. Poskušam, da ne bi več jedla ob 23-ih in mi 2 tedna bolj ali manj uspeva. Zanimivo pa je seveda deliti izkušnje tudi z drugimi. Sama pazim predvsem pri sladkarijah, da ne zmažem velike čokolade na enkrat. ;) špelči

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

30. jul 2008 18:44

Punce, jaz sem pa na enotedenskem postu. Prvi dan je bil uvajalni (lahka hrana, manjši obroki), sledi 5 postnih dni (samo tekočina, poleg čajev in vode še svež sadni sok in zelenjavna juha - precejena). Potem še dva zaključna dneva, kjer ješ samo sadje, zelenjavo in kakšno žitarico.

Če sem poštena, je bila glavni razlog za post - želja, izgubiti 3 kg. Pa oklestiti malo celulita, pa razbremeniti telo strupov. Danes je 5. dan postenja, počutim se FENOMENALNO, lačna sploh nisem, tehtnica pa kaže že 3,5 kg manj! Zavedam se, da je to tudi posledica praznega črevesja in želodca, ampak ene dve kilci pa sta že realni!

Spet lahko z veseljem oblečem prav vsako oblačilo v omari, kar me je prej morilo prav tako kot tebe, titta.

 

 

jasna

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

30. jul 2008 18:59

 To je stvar, ki velikokrat manjka in seveda-kje drugje kot tukaj - najdem ljudi, ki delijo mnenja in si dajejo vzpodbude. Nič mi ni nerodno, da sem pred vsemi priznala, da imam malce preveč špehca. Vesela sem, da delim z vami vsemi to, kar drugače pogledam in razmišljam samo za vrati kopalnice...

Titta

ibiza  

član od: 4.10.2005

sporočila: 688

30. jul 2008 20:06

Jasna, pa kako sploh lahko delaš, če nič ne ješ? Jaz včasih zaradi narave dela preskočim malico v službi, pa sem proti koncu že ves izmozgan, kar tresem se, pa brez moči...Sicer imam dokaj fizično delo, pa ne ravno neko gradbeništvo, ampak pomojem tudi za računalnikom nebi dolgo zdržal... Pa še siten bi bil. Siten z veliko začetnico Lp, Peter peter

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

30. jul 2008 21:11

Titta, res je lažje, točno tako, kot si napisala!

 

Ibiza, ravno o tem sem razmišljala... Ne boš verjel, po navadi zajtrkujem okrog devetih in ob enih sem lačna kot volk! Pa še kakšno jabolko (ali čokoladko) pojem vmes. Tako da je ta post očitno res v glavi. Sploh nisem lačna! No, mogoče sem bila malo prvi dan, ampak vseeno ne tako, da bi se kar tresla... In da bom Sitna, sem tudi jaz doma vsem napovedala , no, pa ni iz te sitnobe nič! Samo fajn občutek, res, neverjetno.

jasna

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

30. jul 2008 21:20

Titta, kako pa izgleda ta tvoj način prehranjevanja? Ga prilagajaš sproti ali imaš točno določeno, kdaj lahko daš kaj v usta? Zanima me zato, ker sem jaz že velikokrat v želji oklestiti tiste tri kilce zjutraj začela s sadnim dnevom, čez dan preklopila na sadno zelenjavnega, proti večeru pa sestradana na sadno zelenjavno čokoladnega... Če nimam trdnega načrta, pri meni stvari splavajo po vodi.

Mogoče mi ravno zato post uspeva, ker sploh ne zapadem v skušnjavo. Nič hrane in pika.

jasna

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

31. jul 2008 10:14

Rada jem in vse mi je dobro. Tudi se mi redkokdaj zgodi, da bi bilo tako daleč, da bi rekla: ne morem več. Kar naprej nekaj papam.

No, najprej sem v ponedeljek in torek prešla na sadje v dopoldanskem času, za kosilo sem pojedla čisto majčkeno kumaric v omaki. V torek tudi tako s tem, da sem si po službi naredila samo paradižnikovo solato.

Potem sem odšla v nabavo za zeljno juho po tistem receptu. In sem skuhala ogromen pisker.

Sedaj imam na sporedu le-to. V neomejenih količinah, doma si celo malo spasiram, da je vsaj izgled malo drugačen. Ne gledam na uro in jem, ko grem mimo juhe po nekaj žlic. In nisem lačna.

V glavi sem si poštimala, da je do nadaljnjega na dnevnem redu juha in nič drugega in ni mi težko. Nekako bi rekla, da sem si sprogramirala zaenkrat ta način prehranjevanja.

Včeraj zvečer je bila mala skušnjava in bi z veseljem en kos klobasice pa sem si zrezala velik paradižnik, malce posolila in veste, da ga skoraj nisem mogla celega pojest.

Titta

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

31. jul 2008 11:55

Bravo, titta, pridna si!

A mi napišeš recept za zeljno juho, prosim, mogoče mi bo pa kdaj prav prišel. Slišala sem veliko dobrega o tej čudežni juhi, enkrat sem jo celo probala skuhat, pa je bila tako , da sem jo kar v stranišče zlila.

 

Drugače sem pa danes zadnji dan na postu, jutri začnem s krepčilnim dnevom (se pravi hrana po pameti). Čutim, da je telo naredilo svoje in da je pokurilo veliko maščob. To se tudi dobro pozna na mojem telesu , sploh verjet ne morem, da je res... Tako da sem se odločila, da bom tak post izvajala na pol leta, da malo "popucam" grehe. Ker tudi jaz rada jem vse in dobro in nerada puščam na krožniku, raje si dvakrat nadevam, zdaj ko imam Kulinarilo, pa je še toliko lepše

 

Lep dan!

 

jasna

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

31. jul 2008 12:28

 To je ta recept. Moram priznat, da res ni za prehvalit okusa. Ampak sem ugotovila, če spasiram s paličnikom in malček popopram..no, potem je nekak bolj prebavljivo...

 

Hitra dieta z zelenjavno juho

Dieta temelji na receptu bolnišnice Presvetega srca, ki se daje težkim srčnim bolnikom za hitro hujšanje, ponavadi pred operacijo. Zaradi tega, ker je dieta izjemno zdrava in nima neprijetnih stranskih učinkov, vam jo priporočamo za hitro hujšanje.

To je osnovna juha, ki pomaga pri hitrem izgorevanju maščob:

Sestavine:

800 ml paradižnika v konzervi (ali pasiranega paradižnika (npr. Podravka))

približno 1,5 litra vode

2 juhi v vrečki (kokošja ali goveja)

sol, vegeta, kocka za juho

2 veliki zeleni papriki (lahko tudi rumeni ali rdeči)

6 velikih mladih čebul

1/2 večje glavice zelja (približno 1 kg)

zelena (koren in listje) približno 1kg

Vse sestavine so nujno potrebne, zlasti zelena.

Juho lahko začinite po volji s soljo, poprom in začimbnimi rastlinami. Po želji lahko dodate tudi jušno kocko ali vegeto ali pekočo omako (Tabasco)

Priprava:

Kuhajte zelenjavo, ki ste jo predtem izrezali na majhne do srednje kose v vodi na močnem ognju približno 10 minut, nato zmanjšajte ogenj (temperaturo) in kuhajte dokler se zelenjava ne zmehča. Na koncu dodajte začimbe, juhi iz vrečke in paradižnik.

Juho lahko jeste kadarkoli tokom celega dneva, ko ste lačni. Jeste jo lahko, kolikor hočete. Čim več je boste jedli, več kilogramov boste izgubili.

 

PRVI DAN

Jejte samo sadje in juho. Lahko jeste katerokoli sveže sadje, vendar ne banan. Melona in lubenica sta najboljši, ker vsebujeta veliko vode. Pijete lahko nesladkani čaj ali vodo.

DRUGI DAN

Jejte vso zelenjavo. Lahko jeste kolikor hočete sveže in konzervirane zelenjave. Poskusite jesti čim več zelene listnate zelenjave (solata, špinača,...). Izogibajte se pa graha, fižola ali koruze.

Za večerjo se lahko ta dan nagradite z velikim krompirjem pečenim v lupini (NE NA OLJU - krompir zavijte v aluminijasto folijo in pecite v pečici ali pa ga pecite nad ognjem). Lahko ga začinite z žlico masla ali kisle smetane. Ta dan ne jejte nikakršnega sadja.

TRETJI DAN

Jejte juho, sadje in zelenjavo kolikor hočete. Nič drugega.

Če ste v teh treh dneh zvesto sledili temu jedilniku, in niste jedli popolnoma nič drugega izven jedilnika, bi morali izgubiti 2-3 kilograme.

ČETRTI DAN

Jejte juho, banane in nemastno mleko (1.6% m.m., lahko tudi jogurt ali kefir). Lahko pojeste največ tri banane, vodo pa lahko pijete kolikor hočete. Banane so bogate z ogljikovimi hidrati (in dokaj kalorične), enako velja za mleko. Prav ta dan bo vaš organizem potreboval kalij in ogljikove hidrate, ter kalcij in beljakovine, zato, da bi zmanjšali željo po sladkem (željo po sladkarijah).

PETI DAN

Jejte juho, govedino in paradižnik. Lahko pojeste približno 200 g govedine in konzervo paradižnika ali šest svežih paradižnikov. Ta dan priporočamo goveji zrezek, naglo (na hitro) pečen brez maščobe (na nenamaščeni ponvi ga hitro spečete na obeh straneh, da porjavi (ne zapecite)) ali pa kuhano govedino (ne v goveji juhi, ker je mastna). Poskusite popiti najmanj 6-8 kozarcev vode (cca. 2litra), da omogočite, da se kislina spere z vašega organizma. Juho jejte vsaj enkrat ta dan.

ŠESTI DAN

Jejte juho, govedino in zelenjavo. Jejte kolikor hočete. Lahko pojeste 2-3 goveje zrezke z zeleno listnato zelenjavo (špinača, solata). Juho jejte vsaj enkrat ta dan.

SEDMI DAN

Jejte juho, integralen riž (polnozrnati, rjavi, neluščeni) v vodi in začinjen po želji in zelenjavo, vendar brez maščobe. Lahko pijete nesladkani sadni sok (100% Juice, NE nektar), vodo seveda lahko pijete po želji.

 

Na koncu sedmega dne, v kolikor ste dosledno spoštovali jedilnik, bi morali izgubiti 5-6 kg. Če ste izgubili več kot 7 kg, preskočite dieto za dan ali dva, preden nadaljujete. Dieta se nadaljuje vedno s prvim dnevom v jedilniku. Dnevi morajo iti po predpisanem razporedu in se jih ne sme izpuščati.

Ta jedilnik lahko uporabljate kolikor hočete. Pravzaprav, če mu pravilno sledite, bo prečistil vaš organizem od onesnaženja in vam bo dal zdravi občutek, kot ga niste imeli nikoli prej. Po samo sedmih dneh se boste počutili 5-8 kilogramov lažje in boste imeli večjo količino energije.

Med dieto NE SMETE vnesti nobenega alkohola zaradi procesa odstranjevanja mastnih zalog v vašem organizmu. Če ste se odločili piti alkohol, prenehajte z dieto vsaj 24 ur prej. V nasprotnem primeru boste izničili pozitivne učinke diete. Sicer sami v celoti nasprotujemo vnosu alkohola v organizem.

V dneh, ko je predpisan goveji zrezek, ga lahko zamenjate s piščančjimi prsmi, pečenimi na žaru), na hitro brez maščobe ali pa s praženo ribo (brez maščobe). Pomembno je pa, da vsaj enkrat v dnevu jeste govedino, ker ima določene sestavine pomembne za proces izgorevanja maščob.

Med dieto NE JEJTE kruha !!!

Titta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti