Iz česa naj naredim oblačke?

morska medvedka je napisal/a:
a sem edina ki ne ve kaj je to royal icing?! E.
tudi pri nas je megla anaeva
beljak s sladkorjem, kot naprimer tista glazura za medene hiške... matilda
Royal icing je v bistvu sladkorni led, samo da moraš baje notri nujno dat vinski kamen, da je to bistvo, ampak nisem poskusila. Jade, saj bi s s tako kremo (masleno), kot je bila na okraševanju tort tudi šlo. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
Šlo bi, samo mi je pa tako zanič, da se kar stresem, ko se spomnim nanjo. jade

jade,

to je zagotovo brizgana sladkorna pena (beljaki + sladkor v prahu). Jaz bi naredila iz mase za španske vetrce, morda malenkost več sladkorja.

Anja
pardon, nisem videla, da vas je že toliko napisalo isti odgovor. Potem pa nekaj pametnjačim... sorry. Anja
Čao, če ti je maslena pena bljak, jo ne poješ, pa je... hi hi hi, sem pametna, a ne? Drugače pa ja, najbrž je iz maslene kreme res najlažje tole naredit. BTW - torta je fenomenalna in komaj čakam, da jo "shraniš" v svoj album.... Jade, a res ne bi enkrat organizirala tečaja pečenje tort? Lep pozdravček, S.
Jaz sem iz maslene kreme delala vrtnice, pa mislim, da jih ni nihče pojedel - so bile itak namenjene samo za dekoracijo in tega niti nisem pričakovala. Sicer pa tudi kup beljaka s sladkorjem ni tako zelo okusen. matilda
royal icing - beljak, sladkor v prahu, po želji arome, limonin sok,... Veri
Sem morala pogledat slikce,no pa ni bilo oblačkov,ampak je pa tako cortik,da je kaj,bravo Jade. anaeva

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti