Spet torte
Naredila bom torto Barby, <a class='linki2' href="http://kulinarika.net/recept.asp?ID=6195" target="_blank">http://kulinarika.net/recept.asp?ID=6195 vendar bi rada uporabila za polnjenje kakšno drugo filo ne skutnio. Prosim za predloge. Pa še za tiste z več iskušnjami: če dam na torto jajčno lupino, nori nalijem rum ali konjak in to prizgem, ali gre okus alkohola naokoli po torti?
Lep dan,
Klavdija
član od 20069217 sporočil
Okus alkohola pri tvoji varianti flamibranja ne bo šel "okoli", me pa zanima, kaj narediš z zolgenelo lupino?
Vendelina jr.
član od 20051268 sporočil
Če hočeš, da bo torta "gorela", rajši kupi "tortni ognjemet". Imajo jih tam, kjer prodajajo "rakete", pa tudi v trgovinah z okraski za torto (npr. pri Zehrerju v Celovcu).
teta torta
Pa tudi, če daš Barby na grmado (ker flambiranje to je), kaj v bistvu sporočaš s tem? Jaz ob tem dobim ene zelo ponesrečene asociacije, pa jih raje ne bi zapisala....zna biti, da bi do česa podobnega tudi kak tvoj gost prišel.
Vendelina jr.
član od 20061981 sporočil
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Pa tudi, če daš Barby na grmado (ker flambiranje to je), kaj v bistvu sporočaš s tem? Jaz ob tem dobim ene zelo ponesrečene asociacije, pa jih raje ne bi zapisala....zna biti, da bi do česa podobnega tudi kak tvoj gost prišel.
Vendelina jr. |

sem se mogla prav malo nasmejat...
matilda
član od 20064996 sporočil
Za torto Barbie lahko narediš kakršnokoli rolado in kremo, tudi čokoladno, ali pa kot tiramisu Barbie, česar potem ni potrebno peči - je recept tudi za to v bazi.
Tudi meni ideja o "goreči punčki" ne potegne.

katka
član od 20061981 sporočil
Aja, nadev...
Za nadev pa lahko narediš navadno rolado, namazano z jagodno marmelado, vmes pa namažeš čokoladno kremo, objavljeno pri Roladi z dvema čokoladama (jade). Super paše skupaj, pa še trdna bo...
matilda
Barbi torta in flambiranje sploh nimata veze. Tudi pomislila nisem, da bi jo zažgala na garmadi.
Lp,
Klavdija
Sorči, iz zapisanega sem razumela, da gre za eno torto...
Vendelina jr.
član od 20042716 sporočil
Jaz sem tudi tako razumela in mi nikakor ni bilo jasno kam naj bi šla ta jajčna lupina z alkoholom.... na barbi torti (sej ni prostora)

Barbike ne bomo zakuril na garmadi. Me pa še vedno zanima fila za torto. Nimam izkušenj s smetano, želatino in na koščke narezanim sadjem iz kompota. Kakšen nasvet ?
Lp,
Klavdija
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 15, prikazujem sporočila od 1 do 10
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.