Damijan v sobotnem popoldnevu

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. feb 2009 10:39

Včeraj gledala Nigello in kar se mene tiče, prvič, zadnjič in nikoli več (če bom pri polni zavesti, če me kdo drogira ali prisili, je druga reč) in to iz naslednjih razlogov: - na začetku je prijela steklene posodice (solatne, desertne, whatever) na notranji strani, jih odnesla k mizi in dodajala h krožnikom in pri tem se ni niti potrudila, da bi tiste steklene posodice obrisala s krpo (mene motijo vidni prstni odtisi na steklu) - kuhinja je obupno nastlana in neke lopate in noži so vsepovsod in nastlano je še po policah in en odprt tetrapak na vrhu hladilnika - mislim, pa to je tako, kot pri ežoju - ženska ima dolge lase in med pripravo hrane si tistih las v nič ne spne; tako da ostaja odprto tveganje, da bo kak las padel v jed (že tako se to lahko zgodi). Plus, si raje ne predstavljam, če si ženska medtem, ko je niso snemali, kaj popravlja lase in za ušesa (dolgolaske to često počno), - in mešanje solate z rokami brez zaščitnih rokavic mi je totalno neapetitlih. Tudi bližnji posnetki prstov v solati, tako, da si lahko ogledam še to, kaj se je od hrane znašlo za nohit in potem za detajl še kak prstan, kupljen na Carnaby streetu - ne, hvala. Zahvaljujoč Nigelli sem preskočila včerajšnji popoldanski desert. Tudi minjoni se mi malo gravžajo in naprstniki tudi....in dokler ne bom resnično lačna, bom raje kar na tekoči hrani. Tiste slike prstkov v solati so še preveč žive.... Vendelina jr.

bluoka  

član od: 21.8.2007

sporočila: 42

9. feb 2009 10:49

se popolnoma strinjam z mnenjem Lipe in Vendeline jr. Mene je poleg vsega motilo tudi to, da je pri mešanju solate z rokami, v skledo padel skoraj tudi njen rokav, ki si ga niti ni zavihala (poleg las, zaradi katerih sem samo čakala, kdaj jih bo namočila v eno izmed jedi). Neke čudne jedilnike je imela. Pa solata iz peteršilja in surove čebule? Ne ne, nič me ni premamilo.l bluoka Sporočilo je spremenil(a) bluoka dne 09. feb 2009 10:50:51

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

9. feb 2009 11:01

Vendelina jr. je napisal/a:
.........- ženska ima dolge lase in med pripravo hrane si tistih las v nič ne spne; tako da ostaja odprto tveganje, da bo kak las padel v jed (že tako se to lahko zgodi). Plus, si raje ne predstavljam, če si ženska medtem, ko je niso snemali, kaj popravlja lase in za ušesa (dolgolaske to često počno), .......Vendelina jr.

Evo, točno to sem včeraj komentirala, preden sem pritisnila gumb off.

Sploh nisem vztrajala do konca, so bili dolgi lasje nad pečenko čisto dovolj.

No, očitno nisem dosti zamudila.

Damjana in Alenko pa sem pogledala. Se mi zdi, da Alenka kar razsvetli ekran, ko jo snema kamera. Toliko pozitivne energije...

Izbor receptov (razen gobic, ki jih jaz pač ne bi uporabila) pa mi je bil všeč.

 

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

9. feb 2009 11:30

Meni je pa pri Nigelli popolnoma vseeno, ali namaka lase v jed in solato meša z golimi rokami, jaz tistega itak ne bom jedla, ko bom sama pripravljala hrano po njenih receptih, si bom pa lase že spela in solato zmešala, kakor bo meni pasalo. (Ampak glede rok v soalti nimam dosti pomislekov, kaj pa ko mesimo testo, oblikujemo rumove kroglice ...?) Damjan je pa itak kul! sara

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. feb 2009 12:28

Sama sledim načinu profesionalcev in to so rokavice (mešenje testa, kroglice, rezanje sočivja in mesa). Kupujem tiste, ki jih prodajajo za zdravstveno osebje. Najkasneje po dveh urah se človek navadi na njih. Tako imam zaščitene roke in tveganje, da je kaj prišlo z rok neposredno na hrano (kožice ob nohtih, okrušen lak za nohte, bognedaj noht) je v celoti obvladano. Odkar sem si pred letom in pol grdo porezala prstne blazinice pri odpiranju foie-gras, pa z rokavicami odpiram tudi konzerve. Tudi mi je neapetitlih, ko moški kuharji kaj pacajo (oni imajo pa poraščene roke in prste) z nezaščitenimi rokami. Ker moške dlake jaz raje v kakšno drugo kombinacijo povežem, pri hrani v osnovem pomenu besede pa ne, hvala (dlake v pannacotti ne rabim). Vendelina jr.

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

9. feb 2009 13:10

Jaz si svoje stare mame ne predstavljam, da mesi kruh z rokavicami. Pa je njen kruh še vedno N°1, kar se mene tiče. (žal ga ne more več peči). Čeprav je pred tem pomolzla kako kravo, pa okopala kako gredo ipd.

Atina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. feb 2009 13:58

Moja babica tudi ni delala z rokavicami....in je delala famozni jabolčni zavitek in potico. However, ne vem, kaj bi to pomagalo pri kakršnemkoli izvajanju nadaljnjih sklepov. Sama nikogar ne silim, da pripravlja hrano z rokavicami. Jaz pač jo. Z enimi rokavicami pripravljam hrano (za enkratno uporabo), z drugimi (no, te zdržijo dlje) pospravljam. Imam samo dvoje rok in ne vidim razloga, zakaj bi si z agresivnimi začimbami, vodo, čistili, vsem ostalim uničevala kožo na njih in dajala tako raznim gljivicam, da s naselijo na ranicah in se potem nikoli ne več ne odselijo. Robinzonski del karakterja pride do mile volje do izraza na počitnicah in jadranjih, kjer so kriteriji precej drugačni (in so prestrašili že marsikaterega kopenskega junaka/junakinjo, ker se mu je "pogum" v bistvu začel in končal na zavračanju rokavic), medtem ko imam doma rada udobje in red in čistočo. V kopenskem delu življenja me tudi odbijajo. kakšni n nezaviti piškotki ob kavi, ki so bili tja položeni z roko (še pred tem je pa ta ista roka vračala drobiž). Domače rum kroglice raje preskočim in tiste harakrišnovske kokosove piškote, ki jih delijo ob sobotah na Čopovi tudi raje odklonim... Vendelina jr.

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

9. feb 2009 14:47

Heh, zanimivo, kako imamo ljudje svoje fizicne meje vsak drugace postavljene - jaz mirno pripravljam vso hrano z rokami, jem tudi vse zivo, kar pripravljajo drugi - po drugi strani me pa ob misli, da bi sla na masazo, kar strese, ker ne maram, da bi se me "tuji" ljudje dotikali brez potrebe (se frizerja enkrat letno tezko prenasam). Z mojim najdrazjim se ze dalj casa meniva, da bova, ko bova imela kdaj dovolj casa in dovolj zavrto kortikalno inhibicijo, napravila eno tako znanstveno lestvico "gnusobe" (na primer stopnjevano po vrsti, kaj bi dal v usta, cesa bi se dotaknil z golimi rokami, cesa pa tudi z rokavicami ne), pa jo bova potem izpolnjevala v razlicnih pogojih (enkrat cisto trezna in sredi belega dne, enkrat malo pod gasom in sredi noci), utegnilo bi biti zanimivo...:)))) lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. feb 2009 15:21

proxy, a bom jaz v testni ali kontrolni skupini))))))))))))))))? Vendelina jr.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

9. feb 2009 15:26

Vendy, kaj pol ti delaš VSE z rokavico?

Rokavice uporabljam le za čistiti WC školjko, ne morem si predstavljati, da bi mesila njoke, kruh vlečeno testo, listanto testo z rokavico.

 

Drugače pa mi je Damjan simpatičen!

Anamarija

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 09. feb 2009 15:29:25

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti