Damijan v sobotnem popoldnevu

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

9. feb 2009 15:28

Za zacetek bova testirala na sebi (predmet razprave je tudi, ali bova en drugemu svoje rezultate sploh pokazala ali raje ne...:))))))))))))))))) Mimogrede, Anatomijo gnusa od Williama Iana Millerja si ze kdaj brala??:))) lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. feb 2009 16:19

@proxima, nisem, hvala za namig. @Anamarija, roke blazno rada pomakam v losjone in kreme, v čistila in moko pa ne. Ker me je že odkar vem zase, precej stvari skominalo. Baje (jaz se tega ne spomnim) se tudi nisem igrala s plastelinom, glino....skratka, kjerkoli se je kaj pacalo, se tega nisem udeležila, če se je kaj "rilo" po zemlji, sem šla takisto v drugo smer. In sem se pač naučila delati testo z rokavicami. Če nič drugega, z rokavicami ne moreš narediti zanič testa (ker tisto, ki bi imelo premalo moke, bi se obupno prijemalo na lateks). Drugače sem bila tudi sama do pred nekaj let "bolj" tolerantna. Potem sem bila pa enkrat na obisku, kjer je gostiteljica ugotavljala, kako ji je priprava večerje fino okrušila lak za nohte, pa tako drag da je bil lak in da je pisalo gor, da se nič ne kruši (in to je rekla po tem, ko smo hrano, začinjeno z laquequiresist ravnokar pojedli.....in sem si rekla, da se raje zastrupljam s svojim lakom kot kakšnim "tujim" Pa tudi z rokavicami združujem kuhanje z urejenimi rokami in če nič drugega ne, pri meni so lahko vsi brez skrbi, da ne bodo pojedli kakega mojega nohta in gor še nekaj laka - drugje pa to ravno ni zanesljivo. Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

9. feb 2009 16:41

Vendelina jr. je napisal/a:
Baje (jaz se tega ne spomnim) se tudi nisem igrala s plastelinom, glino....skratka, kjerkoli se je kaj pacalo, se tega nisem udeležila, če se je kaj "rilo" po zemlji, sem šla takisto v drugo smer. Vendelina jr.
Sama sem kar nekajkrat "packala" z barvami, glino, plastelinom, lepilom iz moke itd. s čisto majhnimi otroki ( 2- 3 leta) v vrtcu. In je bilo zanimivo opazovati, kako so nekateri dobesedno "plavali" v lužicah barve ali razmočeni glini, so se našli pa tudi modelčki, ki so si komaj upali dotakniti materialov s končki prstov. Misli, da nekaj tega "gnusa" do dotikanja določenih stvari človek prinese s seboj na svet. Nekaj poberemo pa tudi iz okolja, ki nas obdaja. Pa da ne zaidem iz teme: tudi mene pri teh kuharskih oddajah zelo motijo gospe, ki nad krožniki opletajo s svojo bujno grivo. Tudi Damjan je imel par takih gostij, zelo pa mi je "padla v oči" sicer kratkolasa B. Drnač, ko je v njegovi oddaji mesila testo s prsti, polnimi ogromnih prstanov in še neka debela zapestnica je šklopotala po kuhinjskem pultu. Pa me ta nakit ni toliko motil z vidika higiene (čeprav....tudi), bolj me je spravljal ob živce občutek tiste nespretnosti in nepraktičnosti. Sicer pa, vsak po svoje. Sama pri kuhanju ne uporabljam rokavic, nohte imam kratko postrižene in nelakirane, še dolgi rokavi me blazno motijo, zato sem skoraj zmeraj v kratkih, tesno prepasana s predpasnikom, dolge lase pa imam tudi spete, poleg morebitnega odpadanja že zaradi tega, ker me pri gospodinjskem delu močno moti "zmanjšana vidljivost). Tako, zdaj veste - tiste, ki boste kdaj jedle pri meni, morate obvezno vedet še to, da vse solate perem z golimi rokami, mešam z žlicami, razen zeljnato s toplim krompirjem. To pa že po družinski tradiciji premečkam z rokami (umitimi, itak) mamaF - Mojca

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

9. feb 2009 17:01

Imam sicer daljše nohte, vendar se mi nikoli  ni zgodilo, da bi se mi noht zlomil, res nikoli. Pa tudi nalakiram jih preden kuham 

lp

Anamarija

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

9. feb 2009 17:29

Malo mimo teme, ma ne čisto. Sem gledala enkrat Oprah in je bila tema o ljudeh, ki so obsedeni s čistočo. In potem je bil tam v studiu en strokovnjak, psiholog al kajvemkdo, ki pomaga ljudem pri zdravljenju te obsesije. Njegove metode zdravljenja so bile take, da je te ljudi vozil po mestu in so se ustavljali pri smetnjakih in jih vohali in gledali kaj je v njih. No in ni ostalo samo pri temu, nazadnje so mogli dat roko v smetnjak in se dotikat smeti in vsega kar je v smetnjakih. Potem pa jih je prisilil, da so si šli si taisto roko skozi lase, po obrazu in v usta! Jaz po tej oddaji cel dan nisem mogla jest, vse se mi je gabilo. Kako so pa ti ljudje preboleli obsesijo s čistočo mi pa še zdaj ni jasno!

saša

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

9. feb 2009 17:50

Si me prav nasmejala spagon, jaz bom še vedno trdila, da če je noht normalno dolg ne mora počiti, lak pa se okruši le če imaš roke dolgo časa v vodi , denimo pri kakem čiščenju, ne za gnetiti na hitro testo.

Res, pa mora biti neprijetno, da ti rečejo mi je padel noht v hrano pa ga ne najdem in potem še tisto hrano ješ.... A ne bi bilo boljše da bi bila tiho?

Anamarija

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 09. feb 2009 17:51:23

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. feb 2009 17:54

Vendelina jr. je napisal/a:
..................................................................................

...................................................................................................................

- kuhinja je obupno nastlana in neke lopate in noži so vsepovsod in nastlano je še po policah in en odprt tetrapak na vrhu hladilnika - mislim, pa to je tako, kot pri ežoju ...................................................................................................................

....................................................................................................................

Vendelina jr.

Ej Vendy, tole pa ti ni bilo fer, saj veš, da sem tisti tetrapak z mlekom kupil za tebe ( pa tudi skupaj sva ga spila, seveda brez kozarcev ), dej priznaj, da v mom hladilniku nisi videla nobenega tetrapaka. Evo takoj te postavim na laž:

a je videti kje kakšen tetrapak ( moje urejene mize se pa spomneš )?

Drugač, tisto z rokavicami ti dam čisto prav, čistoča je pola zdravja trdijo eni ( druga polovica je pa umazanija, trdijo drugi ). Ravno danes sem na zgornji mizi našel eno bakterijo, pa sem jo hotel takoj fentat, pol se mi živalca smili ( dalmatinci bi rekli, da ni nič kriva če je beštija ) in sem je ven spustil, tam kje spuščam miške.

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

9. feb 2009 18:10

proxima,

s tabo bi se čist ujel! Tudi jaz ne maram, da me se neki dotikajo, na masažo ne bi odšel za nobeden denar, tisto, ko včasih vidim da neki masirajo z milom-kremami-oljem, meni gre na bruhanje. Glede hrane, ko vem, da je kuhana ali pražena me nič ne moti, glede solat, pa rajši ne vidim nič ( potem me tudi ne moti ).

pa še to: sin in njegova punca so precej hodili po egiptu in jordaniji, maroku.....pa še kje. Pravijo, da se sadja in sadnih sokov nista nikje tako naužila kot tam, kar se drugače evropeici izogibajo. Res pa je, da sta en teden prebila v turčiji v hotelu ( beri na stranišču ), sta mislila, da jih bo konec. Kaže, da sta takrat dobila " imuniteto " na te čudne bakterije, in sta potem nemoteno uživala ( ko so se drugi evropeici zgražali, češ ne bota preživela ).

ežoj

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

9. feb 2009 20:33

Ežoj, to ti je beseda

Ampak roko na srce, veliko prej bi si upala sesti za tvojo mizo, ker  pri Vendy bi se  počutila kot mikrob pod drobnogledom

Cila

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

9. feb 2009 21:00

@ezoj: ne bi se, ne bi... cim bi beseda nanesla na gaye, bi letelo perje od Savinje do Dragonje, hihi...:))))) lp, proxima

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti