| Muffsy je napisal/a: |
| Govora je bilo tudi o vezniku "pa" - amen, sama včasih preberem tekst za sabo samo zaradi njega, ker je grozljivo, kako pogosto se mi vriva v stavke! |

| Govora je bilo tudi o vezniku "pa" - amen, sama včasih preberem tekst za sabo samo zaradi njega, ker je grozljivo, kako pogosto se mi vriva v stavke! |
| Kakšni pa so primeri z "ampak" brez vejice - če sploh so? (Malo sem se zmedla, priznam.) Muffsy |
Ne samo, da je skočil v vodo ampak celo potopil se je. - To je stopnjevalno priredje in v tem primeru pred ampak vejice ni.
LP
cervusHja, potem pa res ne vem, kako je prav. V Odvozlankah Dragice Kapko piše, da pri dvo-ali vevečdelnih priredjih vejic ni (sem naj bi spadalo tudi stopnjevalno priredje, za katerega so značilne oblike: ne-ne, niti-niti, ne samo-ampak tudi/celo, tako-kakor tudi), razen posebnosti - ampak tukaj ni omenjeno, da naj bi bilo ne samo-ampak tudi /celo posebnost. Tista vejica pred "da" je bila tudi meni trn v peti - pa sem jo kar pustila, vendar vidim, da bi bilo bolje, ko bi jo zbrisala, hehe.
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gosta korenčkova juha s Pure svedri in ingverjem

Jajčevci s sirom na veganski način