Pasta iz ingverja in česna
![]()
![]()
Kaj res mislite, da je treba celo doktorsko disertacijo napisat zaradi enih nožev???
Imela sem že celo vrsto nožev, najbolj so se mi obnesli noži, ročno izdelani. Sicer, do vsakega noža imam spoštljiv odnos - nikdar se ne pere v pomivalnem stroju, niti pod vročo vodo. Ko grem rezat kaj konkretnega vedno parkrat povlečem z brusilcem in s palcem poskusim ali je dovolj oster. To mi je simpatičen postopek pri tapravem mesarju.
Pozdravček!
| dragička je napisal/a: |
|
sej jo je dragička tud že začela pisat ;)
| zzak1977 je napisal/a: |
| Meni je prav grozno, da se moramo prerekat z ljudmi ki stvari še videli niso kaj šele preizkusili. |
Sploh se ti ni treba prerekat. Nič ne napišeš, pa je. A nisi vedu tega??? ![]()
![]()
![]()
![]()
lp
cervus ![]()
| zzak1977 je napisal/a: |
| Kaj pa čar lepe lesene deske na mizi, pa flaškon domačega vina, pa se lepo sproti reže, da mi nekdo dobro domačo salamo s temlem pred nosom nareže, je že takoj pol slabša. Še vino ima okus po žveplu zarad te plastike. |
Joj, pa kaj še, lepo te prosim. Pa uravnoteženi noži... pa kaj še.
Kaj je najpomembnejše pri možu? Da reže. Bolj je oster, lepši so kosi in manj se namučiš.
Tudi meni debata zveni kar malo bolno. Sori.
Tista študentska potovanja pa res niso preseravanja, človek vlači s sabo šotor in se vozi z javnimi sredstvi, kupil si tudi menda ni nič posebnega, en prt ali kako že. Vsakemu, ki je prebral tisto temo, bi moralo biti to jasno - sploh pa, glede na njegove nože tale študent špara zato, da nekam gre, doma si privošči pa precej manj. No ofens, ežoj.
zsa zsaTudi mene je precej zbodla opazka na račun ežojevega popotovanja. Sama ne spadam med popotnike, vem pa zagotovo, da so "potovanja in POTOVANJA". In iz vsega napisanega sem prepričana, da je ežojevo POTOVANJE skrbno načrtovano, preračunano in v mejah tistega, kar si je uspel privarčevati s premišljenimi nakupi od enega do drugega "odklopa". In vem, da je to zanj neprecenljivo in prav tako vem, da je mnogim izmed nas na svoj edinstven način uspel prikazati tisto, česar si sami ne upamo privoščiti.
Občudujem njegov pogum in pripravljenost, da si sedaj v "študentskih letih" privošči tisto, česar si v mlajših letih ni mogel.
In čist nič se ne čudim, da čist OK shaja s svojo zbirko nožev in z njimi uspe pripraviti vse, kar mu srček poželi.
rrr
Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 21. 2010 15:20Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pasta iz ingverja in česna

Ploščati špageti z genovskim pestom, krompirjem in stročjim fižolom