19. nov 2007 18:05
Sem zdajle to videla. Zanimiva debata, ni kaj.
Sem nekje blizu Vlada - omak res ne delamo doma, ostalo pa, vsaj jaz, kakor kdaj. Drži pa kot pribito, da so kupljene začimbne mešanice nekaj drugega kot tiste, pripravljene doma. In pripravljene iz sestavin, kupljenih pri nas, tudi nekaj drugega, kot tam v tistih daljnjih krajih. Posledica je ta, da pač tudi doma, ne glede na to, koliko se trudimo, naredimo bolj približke originalni hrani. Ker imata že naše meso in zelenjava drugačen okus kot tam, kjer sonce vzhaja...
Uporabljam vedno sveže sestavine, nikdar zamrznjenih, in me spopade groza, ko nekdo kuha po kitajsko že s tem, da v vok vrže zamrznjeno, kupljeno mešanico in se potem scedi vsa tista voda....Sama se pač trudim z začimbami in tem, kar se pač dobi, se malo približat. Ko kje najdem svežo zelenjavo z daljnjega vzhoda in zelišča seveda, je približek še malo boljši, sicer pa si ne delam utvar, da je to to.
Enako pri indijski kuhinji, Ker je v vseh teh kuhinjaš še nekaj trikov, ki jih pač ne poznamo. Ampak, zdaj hodim na tečaj indijske kuhinje, k dvema mladima kuharjema (sta iz Bombaya) in nekaj malega skrivnosti sta že povedala. Ampak kaj vse to, ko pa doma nimam tandoorija....Ker on vrže tisti kos naana na steno in se ta prilepi in tako lepo speče....no, naslednjič nas bo učil približka oziroma kako to narediti v pečici....
Je pa super na tem tečaju, res.
Mamamia
mamamia