A bomo letos kaj pekli?

Poleg cele grmade piškotov, ki jih imam namen ustvariti letos, so me premamili istrski cukarini. Pa me zanima, kako bi izpadlo, če bi jih namesto v žganje namakala v rum? Alkohol je, bi bili pač jamajški cukarini ali kaj podobnega, za skomine po toplih krajih. Ninja24
Familija je - one man band. Jedci pa starši, občasno moj dragi, sosedi in služba. Sama se zaradi tega ne bom odrekla peki, ki jo obožujem, delam pa itak v majhnih količinah. katka
jade je napisal/a:
Ne, ne Jelnčkova nič ne bova izdali lokacije. Reca zmenjeno. [:P]jade
Saj ne morem verjet, kako se branijo dodatne pomoči no,... Jelenckova
iiiiiii ,mamamia mi bo zgleda neki poslala....tko se omenja....al kako? katka v kakšnih količinah pečeš reči....men se zdi 30 dkg moke za piškote dost,,,,že tako jih je takoj cel pladenj. kuharca37
Ja, kuharca, nekaj dobiš. Obljuba dela dolg. Sinoči sem med likanjem in peko piškotov izbrala slednje...  Mamamia mamamia
kuharca ja , testo naredim iz te količine in ga imam za večkrat, za različne zadeve, saj testo lepo ostane v hladilniku... katka
za tiste, ki jim žganje ne diši preveč: Rumovi venčki 250g moke, 1 jajce, 70g sladkorja, 120g masla, 40g mlete čokolade ugnetemo testo, počiva naj pol ure, potem izrežemo obročke in spečemo. Še vroče spojimo po dva z marmelado, pomočimo v rum in posujemo s saldkorjem. Lahko z mletim ali s sipo. Lisa
Cukarine lahko namočiš v rum, po mojem, ker gre tudi v sok in celo v navaden krop... seveda pa je okus potem pač vsakič drugačen. Irena
AVA, si cukarine delala na testomat? Še podvprašanje: piškote namakamo vroče ali so lahko mlačni, mrzli? aknelab
Lepo prosim, povejte, ali je treba curakine namočit v hladno, toplo, ali vroče žganje? Hvala in LP! ovčka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti