A bomo letos kaj pekli?

Ta vikend imam namen, da začnem malo pečti. Imate morda kakšno idejo česa naj se lotim? Želim namreč spečti piškote za 40 oseb, počakati bi morali malo manj kot en teden, izdelava bi seveda morala biti precej enostavna, saj nimam veliko časa. Zelo bi bila vesela kakšnega recepta za enostavne piškote, ki vsebujejo le rumenjake, saj bi iz beljakov rada naredila kokosove poljubčke (so res zelo dobri pa še veliko in hitro se jih naredi, vendar imam potem problem kam z rumenjaki .. pa ne bi kakšnih krofov ali pa fancatov =)) hvala za vsako idejo fleur
Oh, Matilda, tako se veselim snidenja in nekajdnevnega druženja, da sem že nalila med v majhne kozarčke, jih okrašujem, napekla medenjake, ki bodo čakali.... Vsi, ki pridejo, nimajo časa za peko in vedno sem jim jaz kaj pripravila tudi za domov. Samo, tisto, kar sem prejšnja leta pripravila v enem tednu, bo zdaj trajalo en mesec in tu se ne znajdem. Vaši nasvti mi pridejo prav, ko si poskušam narediti časovni rarpored. Hvala! ovčka
Jaz pa niti ne delam plana peke. Niti nimam nekega seznama peciv, ki ne smejo manjkati, ponavadi najdem kaj, kar nisem še pekla v anji, lisi, lani in predlani pa predvsem v novi, kjer je bilo veliko dobrih receptov. Ponavadi v hoferju kupim mandlje, lešnike, marcipan... in potem pečem, kadar sem pač na volji in kar me tisti dan prime. Edino malo pazim, da prej naredim piškote, potem pa praline in podobno. Peke se lotim pa šele po 15. decembru, ker kljub temu, da pri receptih piše, da ostane 6 tednov, nimam dobrega občutka, da dam naprej stare piškote. matilda
Jaz sem jih lansko leto pekla cel december, na koncu me je še šefica spucala, da je čas, da prinesem piškote na poizkušnjo. Recepte sem vzemala kar iz revij. Letos pa sem rekla, da jih vzamem kar iz kul, saj sem nekatere že preizkusila in so odlični.Me je pa že šefica izpraševala, kaj je z njimi, vendar bodo malo še počakali, ker gre drugi teden hči na operacijo in ne bo časa. Ko pride domov pa dajmo ga, pa kar bo, bo. Se že veselim. lili_stef
Fleur, jaz sem ravno za vikend spekla smetanove piškote (recept je v bazi), ker so mi od neke druge peke ostali rumenjaki. rdecapesa
Ta vikend sem pekla piškote po receptu iz letošnje božične anje in moram reči , da so mi super uspeli in tudi izgledajo dobro. No, zamesiš testo , izrežeš kroge, nato oblikuješ škrnicel, sem imela kar nekaj problemov, da sem pogruntala način, in potem napolniš s stepenimi beljaki, katerim primešaš mlete orehe in malo sladkorja. andreja č.
V ponedeljek me čaka strokovni izpit iz upravnega postopka, potem pa bom pekla, pekla, pekla - cel mesec, same dobre preizkušene recepte iz Kulinarike. Seznam si napravim že po končani peki, na začetku seznama so tisti, ki jih po peki najprej zmanjka, vedno pa dodam še nekaj novih. Yolanda
Punce kapo dol!Občodujem vas vse po vrsti...glede na to,da ste po večini mamice pa v službi...pa kje najdete čas? Ma prihaja veseli december,noro...še bolj noro pa bo v šoli,ker imam še 10 testov do počitnic,pa v ponedeljek še brat praznuje 18 let pa nimam nič spešl pripravljenega :( Za praznike sem pa optimistka in imam v načrtu: -čokoladni cookiji -huzarski krapki -smetanovi piškoti -orehova rolada -bicikli -orehovi muffini -črno-beli piškoti -čokoladni poljubčki Upam,da vsaj polovico tega spacam skupaj...še bolj pa upam na snežen božič Roncolino
Tole mi je že uspelo, samo je že pojedeno, sledilo bo pa podobno so pa: orehi in školjke trikotniki linški piškoti mandljevi kupčki z belo in temno kuverturo marcipanova rolada lubenice brkice nepečena rolada katka Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 29. nov 2007 20:55:16
Katka... In recept za marcipanovo rolado je... Mijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti