Kmetija

E pa, moram si ogledat to kmetijo, čeprav verjamem, da je frinin opis boljši od same oddaje.

ežoj

Ežoj, si me prehitel.

Ravnokar pišem. To famozno kmetijo ne gledam! Z veseljem pa preberem Frinin prispevek, ker analizira situacijo na terenu.

Pozdravček!

Nisem vsega brala kar ste pisali, sem pa samo hotla povedat, da mi je kmetija fulll lepa. takoj se preselim tja. Škoda, da nimam kakih prednikov, da bi kej tazga podedovala. Glede oddaje pa tolko. Nikoli z možem ne gledava ne reality showov, ne nadaljevank,.., tole pa gledava in se zabavava zraven. Ja so res kar zanimivi, pa precej nesposobni. No Fredi se tudi meni zdi še najbolj delaven pa iznajdljiv, nekateri so pa čav adijo. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
frina je napisal/a:
Bi pa prosila kompetentno osebo, da pojasni napis na majci Marijana Novine: Bit Pudgurc je luksus. Bo že vedela, katero mislim.

F r i n a
Nisem ravno Podgurka, sem pa tam nekje nekoč službovala in se še spomnim teh lokalnih štosov: torej, Podgurci so doma pod Gorjanci na desnem bregu Krke, izraz se večinoma uporablja v NM z okolico. Če rečeš inteligentnežu, ki se zna šalit, da je Podgurc, bo veselo zavriskal in kakšno sočno navrgel glede lenuhov z levega brega Krke, če kaj takega rečeš bumbarju (s podlago iz šmarnice), ti lahko celo kakšno okol kepe primaže. Skratka, heci, kot so ponedkod s krajnci/štajerci, prleki/prekmurci.... Morda še ninkica kaj doda (ona ni Podgurka, je rekla), pa alexis in še nekaj jih je od tam. Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 07.okt 2009 08:08
Ne vem, no.. Meni tisti osebki tam v Kmetiji delujejo razen Salome in Fredija tko umazano..tko..ko nekdo kljub umivanju daje tak zatenstan vtis..ko karakter čez pore ven seka.. ne vem, no... (Oja, dobr vem, sam ne smem glih tko direkt napisat ) japaja

Moji predniki so čist enmal falili. Za en most, bi rekla. Tisti most na Krki, ki deli dva dolenjska kraja v bližini NM. Zato po dedovem poreklu nisem Pudgorka. Pa sem se mislila, da bi lahko bila. Je pa hudo žejno bit ŠTajerka z Dolenjskimi in Štajerskimi koreninami, ane?

F r i n a

ežoj je napisal/a:

E pa, moram si ogledat to kmetijo, čeprav verjamem, da je frinin opis boljši od same oddaje.

ežoj

Vsaj panoramo bi moral videti. Ampak o tej panorami Iztok Mlakar pravi, da je všeč samo kaki moni. In je nujno, da so pesem poiščeš. Je tako slikovita, da je ne boš nikoli pozabil.

F r i n a

http://www2.arnes.si/~tverbo/mlakar/4.01.oda.txt - evo, ežoj, to je to, kar predlaga frina . Že sam tekst je greha vreden, če pa slišiš še muziko, je pa "kremdelakrem" .

lp

cervus

Oh elaphus,

prav lepa hvala, frino šele sedaj razumem, pesmo Mlakarja sem tudi že slišal, seveda ne razumel vsega besedila. Ja, pesem je pa enkratna ( besedilo in Mlakar ).

ežoj
Katarina K je napisal/a:
Nisem vsega brala kar ste pisali, sem pa samo hotla povedat, da mi je kmetija fulll lepa. takoj se preselim tja. Škoda, da nimam kakih prednikov, da bi kej tazga podedovala. Glede oddaje pa tolko. Nikoli z možem ne gledava ne reality showov, ne nadaljevank,.., tole pa gledava in se zabavava zraven. Ja so res kar zanimivi, pa precej nesposobni. No Fredi se tudi meni zdi še najbolj delaven pa iznajdljiv, nekateri so pa čav adijo. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/
katarina K pridi k meni na počitnice,recimo danes greva jabolka pobirat ker jih je full po tleh pa potem listje grabit po sadovnjaku,tale kmetija se dogaja če gledamo zračno blizu nas...jih je pa preveč za delat zato nič ne delajo,jaz bi dala dvema vse te naloge za naredit pol bi garali. kuharca37

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti