Živjo!
Ali mogoče kdo ve kje prodajajo orehe oz. da imajo mogoče nasade orehov in da prodajajo orehe lahko z lupino ali brez že očiščene ?
Hvala!
Lp,Tatjana ![]()
Živjo!
Ali mogoče kdo ve kje prodajajo orehe oz. da imajo mogoče nasade orehov in da prodajajo orehe lahko z lupino ali brez že očiščene ?
Hvala!
Lp,Tatjana ![]()
Mi imamo tudi veliko orehov letos...imamo pa tudi rdeče. Če jih bi kdo imel se lahko kaj zmenimo - štajerski konec.
lp Bojanca ![]()
Kakšni pa so rdeči orehi?
Jade...lupina je čisto enaka kot pri "navadnih" orehih, kožica na samem jedrcu pa je rdeča.... So pa kar redki, posebaj v našem koncu...
Še ena zgodbica z rdečimi orehi: Sem enkrat eni starejši gospe dala vrečko orehov... ko pa se čez nekaj časa srečamo, pa se spomnim in jo vprašam kakšni so bili orehi..in mi reče, da si bli bolj bogi, da jih je čisto malo bilo uporabnih, ostale pa je dala kuram, ker so bili neki rdeči. ![]()
lp Bojanca ![]()
Iz Gornje Radgone sem doma, doma...drugače pa sem sedaj v Lenartu!
lp Bojanca ![]()
Iz Podsrede smo dobavljali rdeče orehe in jih poznam še iz otroštva.Isti okus, samo niso bili tako žarko rdeči, so pa vedno vse vrgli na rit.
Jih je pa bilo težko izluščit.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski rezanci s piščancem

Moj domači kruh