Princeske
Goveja juha ima tako ime zaradi govedine, marne? Če pa v loncu vode plava korenček, peteršilček, čebulica, zelena, pa verjetno kako drugače. Kako bi jo poimenovala, pa še sama ne vem, tudi Zelenjavna ni pravi izraz.
mejačkamejačka, temu se reče zelenjavna jušna osnova in se jo pogosto uporablja v kuhi.
lp
mzm
Znimiva je tale razprava o goveji juhi.
Konec koncev pa še vedno ne vem, goveja juha da ali ne. Ampak mi smo si jo včeraj privoščili, tako iz domače govedine z rezanci. ![]()
Naj bo zdrava al ne, jaz vsako nedeljo zakurim šporhet in gor počasi kuham govejo juho iz domačega mesa in domače zelenjave, prav dobra je.
Samo eno pripombo Sensia!
Če hočeš boljše meso, vodo soliš. Če hočeš boljšo juho, vodo ne soliš. Vse drugo pa v nulo. No, mogoče še to, da je tiste pol čebule lahko z olupkom, ki bo dal juhi barvo.
LP
SergejMene so pa učili: če hočeš dobro meso, daj ga v vročo vodo, če pa dobro juho, v mrzlo vodo. Sto ljudi sto čudi, goveja juha je pa le ena: z govejim mesom!
lp![]()
mzm
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Princeske

Lečina juha in krekerji iz polente