Pekoče piščančje perutničke
| katjushka je napisal/a: |
| Pred časom sem slišala, da se pri g. juhi (isto potem velja za vse ostale mesne jedi) pri kuhi izloča adrenalin, ki jo sprosti žival ob tem, ko jo zakoljejo in to naj bi bilo škodljivo. Koliko je resnice na tem, ne vem, bo mogoče kdo, ki ima malo več pojma o tem, kaj več povedal. LP katjushka |
Adrenalin je eden od hormonov nadledvične žleze. Sintetično ga izdelujejo kot zdravilo že od leta 1900, kolikor mi je znano. Zvišuje hitrost in jakost strčnega utripa. Širi dihalne poti in oži krvne žile v koži in prebavilih ter poveča dotok krvi v mišice in jim tako omogoča boljše delovanje. Na kratko, pripravlja telo na obremenitev. Mislim, da pri uživanju goveje župce ne igra adrenalin nikakršne vloge (no, ja, če jo izrecno sovražite in želite čim prej pobegniti od nje, se vam začne adrenalin izločati v kri takoj, ko jo zavohate
)
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pekoče piščančje perutničke

Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom