Urejanje zelenice - kremenčev pesek

bomči  

član od: 5.10.2006

sporočila: 33

tema odprta - 18. avg 2007 11:32 | ogledi: 6.875 | odgovori: 3

Pozdravljeni!

Ker smo ravno v fazi urejanja okolice, vas vse, ki imate kakršnokoli izkušnjo, lepo prosim za nasvet. Okolico hiše nam je končno uspelo "zasuti" z zadostno količino prsti. Zdaj nas čaka sajenje trave. Nekje sem zasedila, da je potrebno za to, da potem travica lepo uspeva, med fino prst, ki je na vrhu, "primešati" tudi kremenčev pesek. Ali ima slučajno kdo s tem kakšne izkušnje?

Za vsakršen nasvet, že v naprej hvala!!!

LP

bomči

Joan  

član od: 12.12.2006

sporočila: 153

18. avg 2007 20:21

Ja, to je drugače mivka, zemljo naredi bolj rahlo, da se ne razrašča mah, slača se ga potresti tudi med gnojenjem. Joan

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

21. avg 2007 8:45

Mivko oz. kremenčev pesek se ponavadi da tudi zato, da lažje semena razmetavaš, če to delaš ročno in da ti veter semen ne odpihne. Če imate lepo, presejano zemljo, peska ne rabiš. Jaz sem jo na nekem delu uporabila, ko pa jo ni bilo več, je tudi lepa travca zrastla. Če jo nimaš, je brezveze zapravljat denar. Ti pa priporočam, da po sejanju povaljaš, če pa valjarja nikakor ne moreš dobit, pa tudi ne bo konec sveta. Če nimaš glih 500 m2, potem ti priporočam, da po vrhu semen še malo zemlje natrosiš ali pa raje pokrij s kopreno (al kako se že reče tisti beli zadevi), da ti ptiči ne bodo pojedli semena. Če imaš možnost, tik pred sejanjem pognoji, da ti bo večino plevela zadušilo, travca pa bo lažje prišla ven. Katero travo pa si kupila? Lp, Asja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

21. avg 2007 9:10

Predpostavljam, da ste na koncu gradnje hiše in da imate že vsega rahlo čez glavo in "sam še okol hiše je za uredit" in predpostavljam, da so se tudi finančne zaloge že zmanjšale - pa vendar: še vedno je ceneje, da ti okolico hiše uredi krajinski arhitekt kot da se sami lotite zadeve. Trava in grmičevje ipd - to ni tako otročje lahko in marsikdo se je že precenil pri tem, misleč, da zna, pa so se ponavljajoči poskusi bolj žalostno končali. V arboretumu pa imajo prav prijazno storitev v zvezi z urejanjem okolice hiš. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti