Zanimajo me vaše izkušnje o zdravilnih zeliščih. Kako in zakaj jih uporabljate?
Imam obe Ašičevi knjigi, vendar bi rada kako vspodbudo ali idejo.
ham-njam
Zanimajo me vaše izkušnje o zdravilnih zeliščih. Kako in zakaj jih uporabljate?
Imam obe Ašičevi knjigi, vendar bi rada kako vspodbudo ali idejo.
ham-njam
ena miš, tako kot je svetovala Reca. Lepo počasi in temeljito. Rastlino, za rastlino, tudi te imajo lahko stranske učinke, če jih ne uporabljamo pravilno.
Zdaj se da nabrati še nerkaj zdravilnih rastlin, tudi rman v višjih legah, kajti v nižini je že predozorel. Zdaj priporočam, da nabereš bezgove jagode in iz njih narediš marmelado, sok, ali bezgovo vino. Vsebue eterična olja, vitamin A,B, B1,B2,C in J.Ta ima posebno preprečevalni učinek zoper pljučnico ......
In seveda je zdaj tudi bira dobre misli oz. origana v polnem teku. ...
Za začetek pa pridno jejte navadni tolščak (tako kot sem že pred časom napisaja), saj ga je škoda zavreči iz vrta kot plevel, kajti od vseh rastlin vsebuje največ omega 3 in v tem času je res brez potrebe uživati oz.kupovati kapsule.
Še drugič kaj ......
Lp
kobra 1
V Botanični vrt na Ižanski v Ljubljani smo namenjeni, čeprav tam ni posebej veliko zdravilnih rastlin (no, ni jih pa niti tako zelo malo). Morda pa prihodnjo pomlad skočimo še v žalec ali kam, kjer je res vrt, namenjen samo zdravilnim in aromatičnim rastlinam. Letos ne bo zneslo.
Ja, drugače pa ne zaupati 100% knjigam, tudi Ašiču ne, leo prosim, se da z rastlinami (tudi zdravilnimi) lepo zastrupiti.
Mož je pri svojem "čudodelcu" dobil pred meseci recept za čaj, katerega naj bi pil tri mesece. Sestavljen je iz regrata, rmana in koprive. Po enem mesecu mu je recept spremenil, pol kile čaja pa je ostalo. Od takrat naprej ga pijem jaz in se po njem zelo dobro počutim. Predvsem mi je všeč, ker mi odvaja vodo, prej sem bila v obraz kar precej zatečena, kar nisem niti opazila, videlo pa se je po pitju čaja. Ravno ta teden je bil spet pri njemu, on pravi, da se ta čaj lahko pije skoz. Ali ima katera od vas kakšen argument proti?
Všeč mi je tudi, ker mi ni treba skrbeti za pijačo in tudi nobene želje nimam več po cukru iz pijač. Zjutraj si skuham čaj iz ene velike žlice čajne mešanice in caa dveh litrov vode.
LP
| rimljanka je napisal/a: |
zneslo. Ja, drugače pa ne zaupati 100% knjigam, tudi Ašiču ne, leo prosim, se da z rastlinami (tudi zdravilnimi) lepo zastrupiti. [nagelj] rimljanka |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja iz palačink

Pure testenine z dimljenim lososom