Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado
Tri mesece ali več zeliščni napitek lahko uživamo, če je to iz dravstvenih namenov. Iz preventive je najbolje, da ga pijemo do tri tedne in zelišča , oziroma napitek zamenjamo z drugimi zelišči. Zelišča so droga (zdravilo,da ne bo pomote), na katero se ravno tako navadimo in organizem počasi postane imun na zdravilne sestavine.
V vročem letnem času priporočam ingverjev napitek, zeleni čaj, oz. napitek iz zelišč, ki mu dodamo nekaj kumeine in janeža ( zaradi vrenja v črevesju, saj v tem letnem času običajno pojemo nekaj več sadja).
Ne pozabite na navadno vodo in občasno donat.
Lp
kobra 1Pred dvema dnevoma sem na našem hribu med otavo nabrala smetliko, iz katere se kuha čaj za izpiranje oči. Primerno tudi za živali. Žalostna sem ugotovila, da ni šentjanževk, ker so zelo pozno kosili, ali pa so bile v tisti visoki travi.
Že moja babica in moja mama sta uporabljali veliko zelišč. Veliko znanih je naštetih pred mano. Je pa zanimivo, da nihče ni omenil tavžentrože, s katero se mene silili v otroštvu.
F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado

Ploščati špageti z morskimi sadeži