Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Torek:                                                           

Pozdravček!

Tudi pri nama makaronflajš, zraven črna redkev s fižolom

Joj, Dragička tvoj ričet izgleda božansko!

Sporočilo je spremenil(a) shari2007 dne 10.nov 2015 17:12

burek 

Balenka

Danes prata v hrenovi omaki, pražen krompir in tenstane bučke.

Lp

ursiii

Včeraj: juha, pečen pišek, riž, popraženo zelje in solata.

Danes: gobova juha, rižota po kitajsko, solata.

mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/

Dragička - meni pa so slastni tile tvoji rogljički  po katerem receptu jih delaš? Kako ti uspe, da ti nadev ne gre čisto nič ven? Meni vedno vse spolzi ven

Za danes je jedilnik sestavil najmlajši član družine: kremna krompirjeva juha s , pečene kr. klobase ovite v slanino, pomfri, paradižnik z bučnim oljem

Za jutri pa starejši sin: bučna (hokaido) juha, tlečji zrezki v omaki z jurčki, skutni štrukelj, prvi domač brstični ohrovt z maslom in radič z jajci

Ossi

Včeraj: Juha z rezanci, panirani jajčevci, kuhana cvetača z drobtinami, pečen krompir, endivija, po želji še palačinke.

Danes: Zelenjavna rižota, poleg še kuhan korenček, po želji ribje palčke, endivija, pita kot gibanica.

pirnica

Danes: štruklji z jajčnim cvrtjem, zelen in rdeč radič,motovilec,endivija s

zadnji košče kokosoveiz skrinje.

mopsika

Danes me je sama radovednost

Mopsika - kako pripraviš tak štrukelj, slišati je odlično   in kakšen kokos uporabiš za potico? Jaz imam namreč neverjetno smolo, da vendo kupim "žarkega".

Hvala! Lep jesenski dan vsem  danes pa komaj čakam, da grem iz službe...

Ossi

Pozdravljena, Ossi, torej : testo še  počiva , po tem receptu:http://www.kulinarika.net/recepti/4842/sladice/osnovno-

Po pravici povem, da še nikoli nisem delala štrukljev, sem se pa spomnila na te štruklje , ki sem jih jedla v mladosti: Razvlečeno testo najprej nadevamo z raztepenim jajcem, kateremu smo dodali prepražene drobtinice smetano. Dodamo cvrtje, ki smo ga pripravili iz dobro spenjenih jajc in ga ocvrli na salovi masti. Cvrtje dobro drobimo po vsej površini štruklja. Testo nato zvijemo v štrukelj in razrežemo na poljubno dolge kose, ki jih kuhamo v slanem kropu 30 minut. Kuhane lahko potresemo še z zarumenelimi drobtinicami. To sem prilimala iz recepta.

Srčno upam, da mi bo uspelo.

Za peko pa uporabljam Hoferjev kokos, meni se zdi zelo v redu;  http://www.najcena.si/images/products/large/26721/H

V glavnem, štruklji so mi uspeli in so bili zeli, zelo dobri.

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 11.nov 2015 18:34

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti