Ohrovt s krompirjem in hrenovko.
Pozneje buhtlji z malinovo marmelado.
Ohrovt s krompirjem in hrenovko.
Pozneje buhtlji z malinovo marmelado.
Sreda: ![]()
![]()
![]()
Pozdravček!
želodček s ![]()
![]()
na kislo
pečenica, tenstano kislo zelje, kuhan krompir
Danes je le Martinovo, praznik, če že ne bo mladega
pri nas, bo pa dušeno rdeče zelje, z jabolkom, brusnicami in ustreznimi začimbami, krompoir v koščkih in pečena raca (hvala, sosed, čeprav nisi Najboljši sosed, da si jo spekel). Ja, malo pozno, ampak, je pač služba bila prej.....................
Pri nas pa danes goveja juha z rezanci, pražen krompir, popečeni fileji piščanca in svinjskega zrezka, zeljna solata z motovilcem, endivijo in fižolom
Kjer je volja, tam je pot. TrixiMopsika, jaz se dobro spominjam takih štrukljev, jih je delala moja stara mama, a sem bila še otrok in me ni zanimalo, kako jih pripravlja. Smo pa pri nas tudi kasneje večkrat jedli štruklje, kuhane v vodi in meni je bilo to zelo dobro. Novi časi so prinesli štruklje kot jih jemo zdaj, a sem prepričana, da jih kakšna gospodinja še vedno postreže kuhane in jih servira kot na juhi. Moja mama je tudi kuhala "vaser pocelne" na vodi, dodala "šnitlah"-drobnjak, to je tudi okus, ki ga ne bom pozabila.
Jaz pa sem danes pripravila haše omako z njoki in zeleno solato z radičem in fižolom. Je bilo tudi dobro.![]()
![]()
Ja, Naor, res so bili dobri, drugič sigurno pridejo na vrsto sirovi, sedaj, ko obvladam vlečeno testo.![]()
Sem se pa nanje spomnila, ko sem ugotovila,da mi je v skrinji zmanjkalo domače skute, v hladilniku pa dovolj jajc.
Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 11.nov 2015 19:55Danes: Pečena postrv, krompir, solata, kozarec belega vina za Martina, ledena kava in
dobra družba!
Katrca11Goveja juha z rezanci, čebulna bržola, pire krompir, solata.
mojezlato http://kosilazavsakdan.blogspot.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom

Mandljeva juha ajoblanco