Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

kitchenwithblas je napisal/a:

the tina je napisal/a:

kitchenwithblas, en dobronamerni fotografksi nasvet: najboljša svetloba za slikanje hrane je naravna (brez flahsa), difuzna svetloba (npr. pred oknom zagrnjenim z belo zaveso, če je sonce in brez zavese, če je oblačno)

the tina

hvala za ta nasvet in vsekakor ga bom upošteval...  se tudi prave fotografije še učim in od začetka pisanja do danes se že veliko izboljšal in strmim k temu, da se bom še bolj ... 

blaž kuha http://www.blazkuha.si/

A si že bil na kakšni foto delavnici za hrano? Jaz sem bila na eni, trije slovenski vrhunski stručkoti s tega področja, vsak na svoj način, so prikazali, kako se kaj počne. Prav o svetlobi je bilo veliko govora, kako ravnati, kako ujeti pravo, kako si - s preprostimi pripomočk, ki jih imamo vsi pri roki, pomagati. Seveda je bilo veliko vaje, praktičnih poskusov, nasvetov,  skratka izjemno poučno in uporabno.

mamamia

Danes:  sv. vratinik v čebulni in korenčkovi omaki  , riž s čemažem

solata: motovilec, kristalka, radič.

Sporočilo je spremenil(a) mopsika dne 22. 2015 13:28

Danes pa res ne vem kaj naj.. jutri bo domača pica, ker je tako naročil moj najdražji..

Tuna, testenine, riž, v skrinji imam kanelone, ne vem kaj bi :(

"Sam da je sladk pa kofe!"

Pri nas zadnje tedne kuhamo in jemo ritamisuje iz čemaža, regrata, rmana, kopriv, skute, smetane, prepečenca...

Za mesojede, med katere se po novem uvrščam tudi sama, je na lagerju en kup mesa. In briga me spomladansko čiščenje organizma , ga itak čez zimo nisem zasvinjala

(pejstam press: moje življenje moje kraljestvo moje telesce moj zaklad)

Mygrace

Sem hotla zgornjo praznino zapolnit, hehe....pa ne bom popravljala sporočila, naj ostane prazen prostor

Očitno mi je šla še grafika na roke

Mygrace

Stročnična mineštra in paradižnikova solata (v pričakovanju pravega paradižnika, ker je tole iz trgovine le bled posnetek prave reči ...).

Pipi Maj

@breskva, ritamisu je iz enakih sestavin kot tiramisu (brez jajc), le pri fotogeničnosti mu škripa

Danes: kunec se peče

krompir v oblicah se kuha, blitva pa se, pozabljena, kuja v hladilniku, poleg bodo še zelena solata, teran in voda

lp

mzm

in jajčka na solati

Balenka

mišzmoke je napisal/a:

Danes smo imeli pirino mineštro, nedolžno

mišzmoke, men se tko zdi, da kruh pa ni čist nedolžen...

in ritamisu, brez jajc

moj tega ne porajta, glavn, da je dobr !!!

lp

mzm

je danes prinesel eno super poceni lešnikovo rolado z nutelo iz Spara, sam kaj, ko jo je do jutr treba pojest, se bom še jaz z njo zvečer basala 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Mygrace je napisal/a:

Sem hotla zgornjo praznino zapolnit, hehe....pa ne bom popravljala sporočila, naj ostane prazen prostor

Očitno mi je šla še grafika na roke

Mygrace

Mygrace, v tisti prazen luft, kakšno slikco prilimaj, ni treba, da je profi, tu smo amaterji...

Moj ošpice dobi, ko me vidi s fotkičem v roki, ko on že za mizo sedi 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti