Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Danes: puranji medaljoni v omaki iz smetane in šampinjonov, mešana solata ( endivija, rdeč radič, fižol ) in tortica iz Lidla, cenovno ugodna 

"Pomembna je pot, po kateri hodiš, in ne kraj, kamor greš." babka1951

Sobota: boranja, domače bige

Nedelja: kisla repa s česnom, kuhan krompir, krvavica, vanilij krema

breskva

Segedin golaž, včeraj s pire krompirjem, danes s kruhom

Včeraj sem pekla jabolčni zavitek s takim strahom, da sem pod mus spekla še babičino dobroto, da ja ne bi kaj eksplodiralo (razen nas)

lp

mzm

Včeraj nas je več jedelo, zelenjavna juha, pečen piščanec s krompirjem, skupaj pečeno v pečici, mešana solata (zelena, motovilec in radič)

danes podobno, pečeno bedro (zame) in prsa (za moža), pečen krompir, ki se bo spekel posebej, da bo bolj hrustljav, mešana solata in dušena cvetača in brokoli

Miška

naor

Danes goveja juha z zvezdicami, mesna in paradižnikova omaka, testenine- svedrčki, špageti, riževi rezanci..... še za makarone se ne moremo več zmenit, zeljna solata ( in hči komaj čaka, da zmanjka domačega zelja) 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 15.dec 2014 11:36

Danes: Kremna zelenjavna juha s cvetačo in brokolijem, naravni zrezek v smetanovi omaki, pire krompir, motovilec v solati

Pire krompir mi je ostal (namensko) in bom jutri naredila skutne štruklje s kvašenim krompirjevim testom. Zadnjič so mi ratali tako okusni, da moram še enkrat probati, se mi že sline cedino. 

Katrca11

Zelenjavna juha, porovo-krompirjev zavitek, solata.

Za posladek ingverjevo-limonovi kolački.

RadaJem

naor je napisal/a:

Haha, dobr si tole napisala Babka. Danes smo bili trije in smo imeli nedeljsko kosilo in petkov štrudl. To je bil en prav poseben štrudl, saj je potem, ko se je že spekel in sem že ugasnila pečico, le-ta eksplodirala oz. ni eksplodirala pečica, ampak vratca, bolj natančno zunanje steklo.Vrag si ga vedi zakaj, stara je res petnajst let. Mogoče sem malo tudi sama kriva, a o tem ob kakšni drugi priložnosti. Je le rubrika o kosilih, ne?

naor

Sporočilo je spremenil(a) naor dne 13.dec 2014 14:12

Naor, hvala, si mi dala dobro idejo, če se mi slučajno zahoče česa novega. :) Ravno zadnjič sem nekaj polomila, pride boljša polovica in pravi, da ni problem in zadevo zalima.  

Ena meje za prst potegnila, zakaj se ne oglašam z vsakodnevnim jedilnikom. Evo ga:

Pri nas se basamo z enolončnicami, seveda  takrat ko nismo na virusu, ki smo ga dobili od ene super mini sorodnice ali pa, ko smo vsi na broju.

Solo danes ena mehiška popolna solata zame iz jointa,ki je "must", če pridete slučajno sem. Jutri: Še ena. Solata krasna (skor tolk kot jaz ) in nefotogenična (spet skor tolk kot jaz). Lep teden želim vsem skupaj. 

Vanja

včeraj: juha s gresovimi knedli, solata in skupej na vodi pečeno: sv. pečenka,krompir, korenje, rdeča čebula.

za sladico biskvid z bananami.

danes: golaž in polenta, solata

lp

danica85

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti