Danes: svinjski zrezki s pisano ješprenjevo rižoto, solata
breskva
Krompirjevi kroketi Saint-Florentin
Danes: svinjski zrezki s pisano ješprenjevo rižoto, solata
breskvaMiška, lepo si tole pripravila, le to mi ni jasno, zakaj rupurut? Kako mi je všeč ime tele jedi, na rjuhci in pod kovtrčkom!
![]()
![]()
![]()
@naor, sedaj si me pa malo prestrašila ![]()
Sem se toliko dvignila, da sem v protfanj naložila vse za podvarak po Dušankino, gor položila eno veliko krvavico našega mesarja, najboljšo ![]()
![]()
![]()
Petek:
![]()

Pozdravček!
| mišzmoke je napisal/a: |
Poobedek: rupurut
|
Mal izven teme (no, ne čist) - včeraj sem mojmu pokazala in prebrala, kaj je imela mišzmoke za kosilo in ko sem mu prebrala, da je bil za poobedek rupurut, je planil v tak smeh, da se mu je kava, ki jo je v tistem trenutku pil, zaletela in ni mogel lep čas k sebi prit![]()
.
Sicer pa danes pri nas jota iz repe (kupljene) in z včeraj scvrtimi ocvirki iz kupljene slanine.
rrr
Moram napisati, najino kosilo danes je bilo odlično ![]()
Za jutri je tudi že kuhano. Vnuk je pripeljal goveji golaž, ki ga je včeraj kuhala najina ljuba snaha.
Ko bi le lahko videli nasmeh na obrazu mojega moža, za par let je mlajši ![]()
Včeraj tenstan krompir, pišč. file na čebuli in motovilec
danes bo pečenica in zelje s krompirjem in ocvirki
Pri nas je pestro: Včeraj se je romantična večerja v dvoje začela s: tuna sushi nachos (Sem zavila oči, ko sem prvič za to slišala, ampak niso to nachoti: pohani wontoni, malo rakovičjega namaza, gor tuna, povrhu guacamole in okrasno zelenje) Ena boljših stvari, ki sem jih kdaj jedla. Od tod je šlo vse navzdol: Buffalo sushi (brez sojine omake) bi bil super, če bi bil dimljen in ne odišavljen s tekočim dimom. Angus govedina v sushi rižu je bila presuha, okus pa super (kot bi jedel govedino in riž, samo da je lepo zavito, z malo pekoče majonezaste omake). Koktejl zame, šofer je bil zadovoljen kar z ledeno vodo. Doma pošten kozarec za nazdravje. :)

Danes: Tradicionalen službeni pig-picking. Fantje so začeli z žurko (beri dimljenjem) verjetno ob ene treh zjutraj, da bo ravno prav razpadel ob 6h zvečer. :) Ker piknik ni na mestu dimljenja, poberejo meso s pujsa, kot je prikazano na posnetku. Eden iz skupine je zadolžen da prinese svoje pivo, navadno se potrudi z dvema okusoma, manjkalo ne bo omake, solat takih in drugačnih. Jaz sem pri tem minimalist, mi je dovolj samo mehka žemljica, podobno kot za hamburgerje, bogato obložena z mesom. :)
| naor je napisal/a: |
Miška, lepo si tole pripravila, le to mi ni jasno, zakaj rupurut? |
Ja, proti zgagi, očitno je bila kombinacija kovtrčka in rjuhce prehuda (saj to, da je bilo vzeto dvakrta, ne more bit, zagotovo ne) ![]()
| ribaracarak je napisal/a: |
Mal izven teme (no, ne čist) - včeraj sem mojmu pokazala in prebrala, kaj je imela mišzmoke za kosilo in ko sem mu prebrala, da je bil za poobedek rupurut, je planil v tak smeh, da se mu je kava, ki jo je v tistem trenutku pil, zaletela in ni mogel lep čas k sebi prit rrr |
Zaskuzibuh, da ne bom še česa kriva![]()
![]()
Danes in jutri bodo polnjene paprike, za slovo od sezone.
lp
mzmPozabla vprašat: WTH je rupurut? ![]()
![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Krompirjevi kroketi Saint-Florentin

French toast s sadjem