Včeraj je bila rižota, s piščancem, grahom in jurčki.![]()

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi
Včeraj je bila rižota, s piščancem, grahom in jurčki.![]()
Včeraj: juha, sv. zrezki v naravni omaki, ocvrti melancani, solata. Za popoldansko malico pa jabolčni zavitek.
Danes: babi servis. ![]()
Sreda:
![]()

Pozdravček!
![]()
![]()
![]()
Danes: goveja juha z rezanci, govedina iz juhe, pražen krompir
, zelena mešana solata.
Peče se
.
![]()
Danes , rizibizi, pečen piščanec ,mešana solata,![]()
Danes po moževi želji, "pohan" sir in pomfri (oboje pečeno v pečici) in motovilec
Danes nori dan - kosilo na hitro- tortelini s sirovo omako, špageti s pikantno feferonovo omako in sirom, solata ledenka z motovilcem in čokoladna tortica iz Spara..
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
pražen krompir, popečeni piščančji zrezki, solata iz kitajskega zelja in radiča
BalenkaDanes: piščančji zrezki v zelenjavni omaki, kuhan riž, solata
breskvaDanes: Iz včerajšnjega bučnega pireja juha za danes, pol žličke rjavega masla je bila edina maščoba. Restan
krompir po špansko (šalotka, chorizo, česen, dimljena paprika), poširano jajce za povrh. Solata. Grapefruit brulee je štorija zase, ki jo potrjujem, razložiti pa ne znam (preveč komplicirano zame): Če grenivko malo posolite z recimo solnim cvetom, ne bo več (tako) grenka. Danes je bil prvi poizkus, ker jaz tudi najbolj sigurnim virom ne verjamem kar tako.
V grenivko sem zarezala koščke, posipala z malo sladkorja in dala v pečico, prišgano na močen žar. Ko je bilo vse pregreto, sme posipala eno polovico še s soljo in drugo ne. Sladko-slana ni bila skoraj nič grenka, samo sladka je pa še vedno pošteno grenila.

Zmanjkalo plina, drugič bomo brulejali kot se šika. ![]()
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi

Evitine Jakobove pokrovače