Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Vanja, jaz sem lani doma občasno kisala repo in je bila odlična. Repo sem naribala jo dala v plastično posodo in jo solila 2. % soli na količino repe ( lahko tudi manj). Obtežila z krožnikom tako velikim kot je posoda nakaterega sem dala še marmorni kos ( zavila sem ga v vrečko ) in močno vse skupaj pristnila dol. Posodo sem zaprla s pokrovom in jo dala v vrečko in v shrambo kjer je približno 17 stopinj. Vsake toliko časa sem malo pogledala in nad krožnikom se je nabrala voda, ki pa je nisem odlila.Čez 3 tedne je primerna za jesti. Bila je odlična. 

Tudi letos jo bom če jo spet kaj dobim od sorodnikov. 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Danes: puranji zrezki v čebulni omaki, restani široki rezanci na drobtinah, paradižnikova solata,

korenčkovo pecivo (recept mi je posredovala Vrtejbenka)

mopsika

Zrezki v sirovi omaki, gobova omaka, pražen krompir, zelena solata - kuhala moja hči

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Včeraj pišč. bedra in krompir, pečeno v pečici, letošnja pesa v solati

danes pa "pigs in a blanket" - hrenovke v testu in motovilec ali pa kislo zelje v solati s korenčkom

krompir v kosih, pečeni file postvi in mešana solata

Balenka

Danes: boranja, pire krompir, solata

breskva

Danes: Hrustljavo popečen brokoli, govedina casa gala, jajčni rezanci ala Jamie Oliver.  Kino za "desert".

Vanja

po dolgem času spet na kulinariki...

včeraj: cvetačna juha, slivovi cmoki

danes: pišč.juhica z gresovimi knedlčki, ajdovi štrukli na pari, omaka iz pečenga korenčka in rdeče čebule, pečeni puranji trakci z rdečo in rumeno papriko, radič s krompirjem

jutri: današnja juhica, svedri z zelenjavno omako, rdeča pesa

lp

danica85

Kako zdržiš?

Danes bo še enkrat goveja župca, pire krompir, še malo meska iz juhe, veliko zeljne solate s fižolom. Za desert sem mislila, da bo ležanje na balkonu, a sva dobila eno dobro jabolčno pito. Brez odvečnih kalorij pač ne gre, pa če se še tako trudiš.

naor

Sporočilo je spremenil(a) naor dne 12.okt 2014 11:34

Danes: pečena sv. krača, pečen krompir, zelena solata, pecivo.

mopsika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti